Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

VIDEO: Oväntad matchvinnare i Derby d'Italia

Alessandro Marti avgjorde Derby d'Italia.
1 av 4

Alessandro Marti avgjorde Derby d'Italia.

Jonathan Moscrop/AP/SCANPIX

Här ger han den gamla damen ledningen.
2 av 4

Här ger han den gamla damen ledningen.

Massimo Pinca/AP/SCANPIX

Juventus vann till slut matchen.
3 av 4

Juventus vann till slut matchen.

Massimo Pinca/AP/SCANPIX

Det var en tuff drabbning med mängder av tröttkörda spelare.
4 av 4

Det var en tuff drabbning med mängder av tröttkörda spelare.

Alberto Ramella/AP/SCANPIX

Sport | 13/02/2011 22:38

Alessandro Matri blev en något oväntad matchvinnare när två av Serie A:s mest klassiska lag drabbade samman.

TURIN. Derby d'Italia blir sällan en tråkig historia. Drabbningen som av många anses vara en av Italiens hetaste matcher tappade lite av sin lyster när Juventus tvångsförflyttades ner till Serie B. Innan dess var det Inter tillsammans med "Den gamla damen" som spelat samtliga säsonger i högstadivisionen.

Men på frågan om matchen fortfarande borde kallas "det italienska derby" svarade Massimo Moratti:

"Självklart ska det göra det. Ingenting kan förändra det". Och söndagens fight blev inget undantag från regeln om att Derby d'Italia ofta blir en rafflande match.

Matchen som sådan utvecklades snabbt till ett taktiskt ställningskrig helt i ordning med det Italien vi alla lärt oss att älska.

Inter löste Juventus tuffa högerkant genom att sätta två gubbar på den vindsnabbe Milos Krasic. Samtidigt ett livsfarligt anfall med Samuel Eto'o och Giampaolo Pazzini med en släppande Wesley Sneijder i en spelfördelande roll.

Men det var de vitsvarta som inledde piggast. Inter höll bollen inom laget i långa stunder men det klassiska hemmalaget var rejält farliga när de ställde om och kom i full fart mot mästarnas försvar.

Slutligen kunde även "La Vecchia Signora" ta ledningen genom Alessandro Matri efter ett fint inlägg från danske högerbacken Frederik Hillesborg Sörensen. Ivan Cordoba missade fullständigt i markeringen.

Med dryga två minuter kvar stod den kameruanske superstjärnan Eto'o årets kanske mest komiska miss. Brassen Maicon bröt bollen högt upp på Juventus planhalva. Med ett delikat inlägg gick bollen genom hela straffområdet och damp ner framför målkungens fötter. Med öppet mål, från drygt två meter, drog Eto'o bollen rakt upp i ribban.

Matchen i sig slutade 1-0 till hemmalaget som därmed klättrar upp på en femteplats och har fått häng på de åtråvärda Champions League-platserna.

Här avgör Matri matchen: