VIDEO: Konstmål och historiskt rött kort

- 13/02/2011, 22:55 -
Real Madrid vann slaget i Barcelona.
1 av 3

Real Madrid vann slaget i Barcelona.

MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Marcelo gjorde det matchavgörande målet.
2 av 3

Marcelo gjorde det matchavgörande målet.

MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

José Mourinho ser alltid lika bister ut på bänken.
3 av 3

José Mourinho ser alltid lika bister ut på bänken.

MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Iker Casillas blev utvisade efter mindre än 90 sekunder men det blev ändå en otroligt spännande historia när Espanyol gästades av Real Madrid.

BARCELONA. Det var dags för den lilla versionen av el Clasico. Barcelonabaserade Espanyol gästades av det helvita Real Madrid på Estadi Cornellà-El Prat. En match som hade alla förutsättningar för att bli en spännande historia.

Trots att matchen blev en underhållande drabbning kommer debatten absolut rasa kring det lustiga röda kort som delades ut efter endast 89 sekunder.

I en närkamp precis utanför huvudstadslagets straffområde var José María Callejón på väg förbi en utrusande Iker Casillas. Lagkaptenen snuddade den snabbe anfallaren som direkt lade sig ner och simulerade en hård kontakt.

Domaren valde helt sonika att visa ut målvakten och spaniens lagkapten blev därmed historisk. Casillas är nu den spelare i La Ligas historia som snabbast blivit tvingad att ställa sig i duschen efter beslut från domaren. Måhända inte ett smickrande rekord, men en händelse som kommer att diskuteras lång tid framöver.

– Han har så bra balans att han kan fortsätta löpningen men väljer att söka den frisparken. Jag tycker att det är otroligt hårt dömt, säger experten Jens Fjellström i Canal Plus.

Konstmål och ligan lever

Matchen i övrigt bjöd på mängder av tekniska nummer och fina individuella prestationer. Mest utmärkande var den brasilianske vänsterbacken, Marcelo, som inte nog med bra positionsspel efter utvisningen, han gav även bortalaget ledningen genom ett oerhört vackert skott.

Espanyol som historiskt sett har haft tufft mot Real Madrid gjorde vad de kunde för att få hål på motståndarnas kompakta försvar. Men Pepe, Carvalho och de andra höll tätt med stor hjälp av de defensiva mittfältarna Sami Khedira och Xabi Alonso.

Resultat från första halvlek stod sig matchen ut och efter Barcelonas poängtapp under lördagen lever ligan i allra högsta grad. Frågan är bara hur pass avgörande det riktiga el Clascio i april blir?

Här är det historiska röda kortet:

Marcelos konstmål: