"Det blir viktigt att vinna hemma"

- 14/02/2011, 17:00 -
"Jag har varit trött de senaste nio åren"
1 av 2

"Jag har varit trött de senaste nio åren"

Antonio Calanni

Ska vi få se det klassiska Zlatan-leendet efter matchen mot Spurs?
2 av 2

Ska vi få se det klassiska Zlatan-leendet efter matchen mot Spurs?

Luca Bruno

Zlatan Ibrahimovics AC Milan spelar på tisdag den första av två åttondelsfinaler mot engelska Tottenham. Supersvensken ser fram emot matchen och dementerar ryktet om att han skulle vara sliten.

MILANO. AC Milans stora anfallsstjärna mötte i dag pressen inför tisdagens match mot Tottenham Hotspurs på San Siro.

Zlatan Ibrahimovic lugnade bland annat oroliga supportrar när han klargjorde att han visst kände sig fräsch nog att spela hela matchen mot Parma den gångna helgen.

Svensken blev där ersatt av Pato med 22 minuter kvar att spela.

- Jag har varit trött de senaste nio åren. Man blir trött om man spelar hela tiden på den här nivån, samtidigt så känner jag mig i bra form och Milan tar hand om mig på bästa sätt, säger Zlatan Ibrahimovic till den samlade presskåren.

Angående morgondagens match lade Ibra stor vikt vid Milans tunga erfarenhet av Champions League-spel.

- Det betyder mycket. Det ger lugn och säkerhet och det är en fördel så klart. Vi kommer inte att underskatta Tottenham, det är ett fantastiskt lag. De har visat att de är oerhört starka framåt.

Ibrahimovic påpekade också hur viktigt det är att inleda bra i första matchen, framför allt när den spelas på hemmaplan.

- Det blir viktigt att vinna hemma och att inte släppa in några mål. Vi har publiken med oss och de kommer att vara fantastiska imorgon, säger svensken.

Zlatans samtliga mål i Milantröjan 2011