Champions league
1 av 2
Theo Walcott tror på sitt Arsenal. - Foto: Tom Hevezi
Arsenal
2 av 2
Theo Walcott och Robin van Persie. - Foto: SCOTT HEPPELL

"Vi kan inte prestera sämre"

Theo Walcott tror på sitt Arsenal inför mötet med Barcelona på onsdag. Den vindsnabbe Arsenaltalangen minns förra säsongens möte, men påstår att hans Arsenal är bättre nu än då. Dessutom passar han på att hylla Robin van Persie.


Zlatan Ibrahimovic

Födelsedatum: 1981-10-03

Födelseplats: Malmö

Längd: 195 cm

Vikt: 95 kg

LONDON. Arsenals vindsnabbe stjärnspelare Theo Walcott har uttalat sig om onsdagens supermatch då Barcelona gästar Emirates Stadium. Engelsmannen säger sig bland annat ranka matchen som säsongens största match.

Förra året, när Arsenal fick se sig besegrade av Barcelona i kvartsfinalen, hoppade Walcott in i mötet på Emirates Stadium.

Efter bara ett par minuter på planen reducerade han den katalanska 2-0-ledningen från första halvlek. Matchen slutade som bekant 2-2, efter att Cesc Fabregas kvitterat på straff.

På Camp Nou i Barcelona blev det dock 4-1 till den spanska jätten och Arsenal åkte därmed ur Champions League. Theo Walcott längtar nu efter revansch och klargjorde att Arsenal år 2011 är bättre än Arsenal år 2010, vilket öppnar möjligheten till avancemang.

- Vi ser fram emot den, det kommer bli en väldigt bra match, säger Walcott enligt MirrorFootball.

- Det är en av de matcherna du vill spela och förhoppningsvis blir resultat annorlunda jämfört med förra året.

Arsenals talangfulle yttermittfältare fortsatte sedan med att totalt såga sitt lags insats förra säsongen.

- Jag tror att vi kan prestera mycket bättre än förra säsongen, vi kan inte prestera sämre för att vara ärlig, säger Walcott.

Walcott hyllar van Persie

Engelsmannen Walcott passade också på att hylla den hollänske anfallaren Robin van Persie. Arsenals stjärnanfallare, som hade stora skadebekymmer under hösten,  har nätat elva gånger sedan årsskiftet.

- Han är en väldigt bra spelare och jag samarbetar bra med honom. Han smäller in målen nu och tar igen för all den tid han missade, säger Walcott.

- Han är en dröm att spela med, avslutar engelsmannen.

Matchen Walcott nog helst vill glömma: Messi - Arsenal

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.