Mållös igen. Får han starta nästa match?
Mållös igen. Får han starta nästa match? - Foto: Tom Hevezi
Dempsey, till vänster, brände Fulhams chans till tre poäng i slutskedet av matchen. - Foto: Alastair Grant

Chelsea tappade poäng på Craven Cottage

Måndagkvällens Londonderby slutade mållöst efter att Dempsey bränt en straff på övertid i den andra halvleken. De regerande mästarna Chelsea tappade därmed återigen viktiga poäng i kampen om fjärdeplatsen.

Startelvorna

Fulham

Schwarzer; Baird, Hangeland, Hughes, Salcido; Duff, Sidwell, Murphy, Dempsey; Johnson, Dembele

Chelsea

Cech, Ivanovic, Terry, Luiz, Cole, Ramires, Essien, Lampard, Malouda, Torres, Anelka

LONDON. Chelsea behövde inte åka långt för måndagskvällens bortamatch i Premier League. För motståndet stod nämligen Londongrannen Fulham.

Matchen på Craven Cottage drog igång klockan nio och matchen slutade mållöst efter att Fulham bränt en straff i slutskedet av matchen.

David Luiz, mittback i Chelsea, fällde Dempsey och Mike Dean signalerade för en billig straff. Nyss fällda Dempsey stegade fram, men brände både straff och retur.

Torres petade Drogba

Didier Drogba fick finna sig i att börja matchen på bänken. Istället satsade Ancelotti på en forwardsbesättning bestående av Torres och Anelka, med Malouda som stöd till de båda.

Fulham startade med en relativt offensiv uppställning, med Johnson och Dembele där uppe. Då även Dempsey fanns på planen från start fanns det flera duktiga offensiva pjäser på plan för hemmalaget.

I den första halvleken hade båda lagen svårt att få tag i taktpinnen. Spelet böljade istället fram och tillbaka, med halvchanser åt båda håll. Damien Duff hade bland annat ett farligt skott i mitten av halvleken. Petr Cech i bortamålet lyckades dock boxa bort skottet.

I slutskedet av halvleken var Torres på väg igenom två gånger. Båda gångerna slarvade spanjoren i det avgörande momentet och fick därför aldrig iväg något avslut.

Chelsea tog över i andra

I den andra halvleken tog de regerande mästarna Chelsea tag i taktpinnen ordentligt. Förutom att Fulham hade ett par ströchanser efter kontringar och fasta situationer var det Chelsea för hela slanten.

De där riktigt farliga chanserna uteblev dock för de blåklädda.

Malouda försökte smälla in ett högerskott, Essien var nära att komma först på ett hårt inlägg längs marken och Ramires försökte skjuta in ett skott på halvvolley. Det var så nära man kom och riktigt farligt blev det aldrig.

Målen uteblev dock åt båda håll och Ancelottis mannar fick räkna in ännu ett svidande poängtapp när Mike Dean blåste av matchen efter 94 minuter.

- Vår insats var bra i andra halvlek. Vi hade många möjligheter att göra mål, förklarade Carlo Ancelotti efter slutsignalen.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.