Guardiola är noga med att måla upp Arsenal som favoriter.
1 av 3
Guardiola är noga med att måla upp Arsenal som favoriter. - Foto: Matt Dunham
Guardiola applåderar Arsenal.
2 av 3
Guardiola applåderar Arsenal. - Foto: MANU FERNANDEZ
Iniesta hyllar sitt lags insats i förra årets möte.
3 av 3
Iniesta hyllar sitt lags insats i förra årets möte. - Foto: Matt Dunham

Barcelona har respekt för Arsenal

Arsenal siktar på revansch i dubbelmötet med Barcelona i Champions League. Både Andres Iniesta och Pep Guardiola hyllar sina motståndare inför onsdagens match och lämnar på så sätt över favoritskapet, som många dock menar ligger på den spanska jätten.


Statistik inför matchen

Arsenal har gjort 32 mål på sina senaste nio europeiska hemmamatcher.

Messi har inte hittat nät på åtta försök på engelsk mark. På sex Champions League-matcher och en träningsmatch med Barcelona, samt på en vänskapsmatch med landslaget har argentinaren alltså inte gjort mål.

Arsenal hemmastatistik mot spanska klubbar är sju segrar, tre oavgjorda och två förluster.

Barcelona bortastatistik mot engelska klubbar är sex vinster, åtta oavgjorda och elva förluster.

LONDON. Arsenal hälsar på onsdag kväll Barcelona välkomna till Emirates Stadium i London. Matchen är en av åttondelsfinalernas riktiga höjdpunkter och ses som en riktig godbit i fotbollens Europa.

Tack vare de båda lagens rykte om att spela attraktiv offensiv fotboll tror många på ett fantastiskt dubbelmöte.

Förra säsongens kvartsfinalen mellan lagen slutade med vinst och avancemang för spanjorerna, efter 6-3 totalt på två matcher. Hjälten hette då Lionel Messi, efter fyra mål i returmötet i Barcelona.

Andreas Iniesta medverkade inte i förra årets match på grund av skada, men inför onsdagens match mellan lagen har Barcelonas offensiva stjärna uttalat sig.

- Jag kunde inte spela förra året, men då var det en fantastisk match här, mycket intressant och med många mål, säger spanjoren enligt Skysports.

- Där var några bra perioder för oss, men de satte oss under mycket press. De kommer försöka att göra en bra match igen och vi måste spela riktigt bra, för de är ett av de bästa lagen i världen.

Andres Iniesta förklarade sen hur han ser på vikten av kvällens match. Enligt spanjoren är nivån i Champions League så hög att ett dubbelmöte inte kan ses som avgjort redan efter första matchen.

Barcelonas tränare, Pep Guardiola, har sedan tidigare uttryckt sin respekt för Arsenalmanagern Arsene Wenger taktiska förmåga.

- Om du inte är väl förberedd mot Arsenal kommer du bara att jaga skuggor, säger Guardiola och fortsatte på så sätt att hylla Wenger.

Barcelonatränaren berömde sedan Arsenals sätt att spela och påstod att han tycker om att titta när de spelar fotboll, men han underströk också att han helst inte spelar mot den engelska storklubben.

- Theo Walcott har bra stunder, Arsene Wenger är en fantastisk coach och Robin van Persie är en kreativ spelare som påverkar matchen mycket, spädde Guardiola på och fortsatte därmed att måla upp Arsenal som favoriter.

Motsvarande möte förra säsongen

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!