Eto'o ledde sitt lag till tre viktiga poäng i Florens.
Eto'o ledde sitt lag till tre viktiga poäng i Florens. - Foto: Fabrizio Giovannozzi

Mästarna flåsar ärkerivalerna i nacken

De regerande mästarna Inter besökte Florens och Stadio Artemio Franchi. Samuel Eto'o ledde sitt Inter till tre oerhört viktiga poäng, via två individuellt väldigt bra prestationer i samband med de båda målen.

Startelvorna

Fiorentina

Boruc, Comotto, Gamberini, Camporese, Pasqual, Behrami, Donadel, Montolivo, Santana, Mutu, Gilardino

Inter

Cesar, Maicon, Ranocchia, Cordoba, Nagatomo, Zanetti, Cambiasso, Stankovic, Sneijder, Pazzini, Eto'o

FLORENS. Stadio Artemio Franchi i Florens var nästintill fullsatt när Fiorentina fick besök av Inter under onsdagskvällen.

Medan italienska Roma förberedde sig för kvällens åttondelsfinal i Champions League spelade alltså de regerande mästarna en framskjuten match i Serie A.

Jämn första halvlek

Tillresta Inter stegade ut till matchen med tre viktiga poäng i sikte. Redan i sjätte minuten kontrade bortalaget in 1-0 efter en mindre lyckad hörna för Fiorentina. Dejan Stankovic avancerade med bollen, hittade ut till Eto'o, vars avslut fick en avig studs som ställde Sebastian Frey i hemmalagets mål.

Efter målet stod matchen och vägde, med enbart ett par mindre ströchanser åt vardera håll.

I den 33 minuten kom så den efterlängtade kvitteringen. Manuel Pasquals inlägg mot Alberto Gilardinho blev aningen för brant, men vad gör det när bollen sitter perfekt i bortre hörnet ändå. Chockad stod den brasilianska målvakten Julio Cesar kvar på mållinjen utan chans att nå den förlupna bollen.

Efter målet tog hemmalaget tag i taktpinnen och radade upp ett par fina chanser.

Riccardo Montovilo drog iväg ett skott som fastnade på Gilardinos bakhasor, Adrian Mutu drog iväg ett rungande långskott som boxades bort och Gilardino var nära att skruva in ett skott i slutskedet av halvleken.

Nätet rasslade dock aldrig, utan lagen fick gå till pausvila med ett mål vardera i.

De regerande mästarna klev fram

Redan från start i andra halvlek var det ett annat Inter på plan. Spelet klickade inte till fullo, men bakåt fanns en annan kontroll än i den första halvleken.

Cirka kvarten in i andra halvlek klev återigen den kameruanske målskytten Eto'o fram. Med en ruggig rush längs kanten friställde han sig själv i utkanten av straffområdet. Inspelet var hårt och perfekt för en framåtrusande Giampaolo Pazzini.

Inter kontrollerade efter ledningsmålet matchen fram till slutsignalen, och hade chanser till att dryga ut ledningen när Fiorentina flyttade upp sina pjäser som mest.

Inter kunde, när slutsignalen ljöd, räkna in tre svettigt viktiga poäng i jakten på AC Milan i toppen av Serie A.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"