Onsdag 21 Apr
Stockholm

Ett år till i hetluften för Ryan Giggs

Legenden fortsätter i Manchester United.
1 av 2
Legenden fortsätter i Manchester United. Foto: Carl Recine
Ryan Giggs, med flest framträdanden i Unitedtröjan någonsin.
2 av 2
Ryan Giggs, med flest framträdanden i Unitedtröjan någonsin. Foto: Mike Finn-Kelcey

Manchester Uniteds genom tiderna mest aktiva spelare, Ryan Giggs, har kommit överens med klubben om en förlängning av kontraktet på ytterligare ett år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Gyllene karriär

Ryan Giggs är en av fotbollshistoriens mest framgångsrika spelare, med flera tunga titlar på klubblagsnivå.

På landslagsnivå har han aldrig varit nära att vinna någonting, mycket beroende på lilla Wales brist på duktiga fotbollsspelare.

Vunna titlar

11 Premier League

4 FA-cupen

3 Ligacupen

2 Champions League

Meriter som spelare

862 framträdanden i Unitedtröjan

158 inprickade mål

Mål i varje Premier League-säsong

MANCHESTER. Den redan nu legendariska Ryan Giggs har kommit överens med Manchester United om en förlängning av kontraktet med ytterligare ett år.

Det innebär att walesaren nästa säsong inleder sin 21:a säsong som A-lagsspelare i storklubben Manchester United. Ryan Giggs har varit med så länge att han bland annat är den enda spelare som gjort mål i samtliga säsonger av Premier League, sedan starten för snart 20 år sedan.

Sir Alex Ferguson fortsätter därmed att hålla fast vid sin policy om att spelare över 30 år bara har möjlighet att signa kontrakt för ett år i taget.

- Man börjar få ont om ord för att beskriva Rygan Giggs. Han är en fantastisk spelare och en underbar man. Att ha viljan och förmågan att kunna spela på toppnivå i en så pass fysiskt krävande position i hans ålder kräver en speciell person. Han presterar fortfarande bäst på plan i vissa matcher och hans erfarenhet är så nyttig för de yngre spelarna i truppen, hyllade Sir Alex Ferguson sin gamla vapendragare via Manchester Uniteds officiella hemsida.

Walesaren själv kommenterade nyheten på sitt sedvanligt sympatiska vis.

- Allt jag någonsin velat göra är att spela för Manchester United och jag har haft tillräckligt med tur att få ha gjort det i 20 år. Det är skönt att veta att jag fortfarande bidrar till lagets framgång och jag känner att jag har mycket att erbjudw både på och utanför planen. Det är en spännande tid att vara involverad i, med så många unga duktiga spelare på väg att etablera sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela