"Det är patetiskt från hans sida"

- 18/02/2011, 20:25 -
Joe Jordan och Harry Redknapp. Den förstnämnde till höger.
1 av 2

Joe Jordan och Harry Redknapp. Den förstnämnde till höger.

Tom Hevezi

Bråket som utbröt efter slutsignalen.
2 av 2

Bråket som utbröt efter slutsignalen.

Jonathan Moscrop

Bråket mellan Joe Jordan och Gennaro Gattuso fortsätter, även utanför planen. Joe Jordan kallar Gattuso för bland annat patetisk efter hans anklagelser om att Jordan skulle sagt något rasistiskt.

LONDON. Åttondelsfinalen mellan AC Milan och Tottenham kommer att bli ihågkommen för det häftiga bråket som utbröt mellan framför allt Joe Jordan och Gennaro Gattuso.

Efter matchen har Gattusos agent och klubb påstått att Joe Jordan provocerade den italienska mittfältare, en provokation som ryktas haft rasistiska inslag.

Joe Jordan, med rötter i just AC Milan, dementerade dock under fredagen att han skulle sagt något sådant.

- Det är bara nonsens, verkligen nonsens, klargjorde Jordan för the Daily Mail.

- Det är hans fantasis påfund, och jag måste säga att det inte är någon bra fantasi.

Joe Jordan fortsatte sedan att pika italienaren och tyckte att om han försökte förklara sitt uppträdande borde han komma med någonting bättre än vad han hittills kommit med.

- Det är patetiskt. Fullständigt och ytterst utan sanning och ganska patetiskt. Han kommer dels att behöva berätta om sitt uppförande, och stå för det han gjort till UEFA.

- Jag älskar Italien och har alltid känt en samhörighet med folket. Låter det som någon som skulle säga någonting sådant som Gattuso fått sin agent att säga? Jag tycker bara att det är patetiskt från hans sida, det gör jag verkligen, avslutade Jordan.

UEFA har sedan tidigare meddelat att man kommer träffas på måndag för att diskutera händelsen och eventuella åtgärder som bör vidtas.