Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Petr Cech: "Att bli utslagna vore väldigt dåligt"

- 21/02/2011, 15:46 -
En katastrof? Chelsea får helt enkelt inte förlora mot Köpenhamn.
1 av 3

En katastrof? Chelsea får helt enkelt inte förlora mot Köpenhamn.

Jon Super

Faller Chelsea mot Köpenhamn?
2 av 3

Faller Chelsea mot Köpenhamn?

Jaroslav Podhorsky

Ska danskarna sätta käppar i Chelseas hjul, som ämnar rulla mot en titel?
3 av 3

Ska danskarna sätta käppar i Chelseas hjul, som ämnar rulla mot en titel?

POULSEN LARS

Chelsea törstar efter fler titlar, men den dåliga säsongen gör att det bara är Champions League kvar att satsa på. Petr Cech har uttalat sig om vikten av åttondelsfinalerna mot FC Köpenhamn.

LONDON. Chelsea åkte i lördags ut ur FA-cupen och trycket på klubben, spelarna och tränaren Carlo Ancelotti växer för varje dag som går.

Efter att ha åkt ut ur både Liga- och FA-cupen, samt tappat rejält med mark i Premier League, är det egentligen bara Europaspelet som fortfarande lever till hundra procent för Chelsea.

På tisdag besöker de regerande engelska mästarna Parken i Köpenhamn, där FC Köpenhamn bjuder in till den första av två Champions League-åttondelsfinaler.

Den engelska storklubbens målvakt, Petr Cech, har inför matchen förklarat att det inte kommer bli en enkel match. Samtidigt underströk den tjeckiske målvakten att det vore fruktansvärt om Chelsea skulle åka ut.

- Absolut. Det handlar inte om namnet på våra motståndare, utan i vilket skede av turnering, svarade Cech, enligt Skysports, på frågan om missat avancemang vore en katastrof.

- Att bli utslagna vore väldigt dåligt för Chelsea och det är knappast vad klubben siktar på.

I nuläget hittar man Chelsea tolv poäng bakom serieledande Manchester United i Premier League-tabellen, vilket gör att chansen att försvara sin titel är liten för Londonklubben. Cech menade på att de bara kunde hoppas på att motståndarna tappar många poäng i slutskedet av säsongen.

- Naturligtvis kämpar vi fortfarande för att nå en så bra position som möjligt, vi är matematiskt sett fortfarande med, men vi har inte allt i egna händer nu.

- Det är därför Champions League egentligen är den sista titel vi kan vinna, avslutade Petr Cech och blickade fram mot tisdagens härliga batalj på Parken i Köpenhamn.