En katastrof? Chelsea får helt enkelt inte förlora mot Köpenhamn.
1 av 3
En katastrof? Chelsea får helt enkelt inte förlora mot Köpenhamn. - Foto: Jon Super
Faller Chelsea mot Köpenhamn?
2 av 3
Faller Chelsea mot Köpenhamn? - Foto: Jaroslav Podhorsky
Ska danskarna sätta käppar i Chelseas hjul, som ämnar rulla mot en titel?
3 av 3
Ska danskarna sätta käppar i Chelseas hjul, som ämnar rulla mot en titel? - Foto: POULSEN LARS

Petr Cech: "Att bli utslagna vore väldigt dåligt"

Chelsea törstar efter fler titlar, men den dåliga säsongen gör att det bara är Champions League kvar att satsa på. Petr Cech har uttalat sig om vikten av åttondelsfinalerna mot FC Köpenhamn.


Chelsea 2010/2011

De regerande engelska mästarna Chelsea har inte haft en speciellt bra säsong.

I Premier League återfinns Chelsea just nu på femte plats, två poäng bakom Tottenham Hotspurs. Det är med andra ord två poäng upp till den oerhört viktiga Champions League-platsen.

I Carling Cup, eller i svensk folkmun Ligacupen, åkte Londonklubben ut mot Newcastle i slutet av september.

Äventyret i FA-cupen tog slut efter lördagens straffläggning mot Everton på Stamford Bridge. En av straffmissarna stod Nicolas Anelka, samma fransos som brände en straff i Champions League-finalen mot Manchester United för ett par år sedan alltså.

Den titelchans som finns kvar för Ancelottis mannar är Champions League. På tisdag besöker man Parken i den danska huvudstaden. Frågan är om FC Köpenhamn kan skaka storklubben?

LONDON. Chelsea åkte i lördags ut ur FA-cupen och trycket på klubben, spelarna och tränaren Carlo Ancelotti växer för varje dag som går.

Efter att ha åkt ut ur både Liga- och FA-cupen, samt tappat rejält med mark i Premier League, är det egentligen bara Europaspelet som fortfarande lever till hundra procent för Chelsea.

På tisdag besöker de regerande engelska mästarna Parken i Köpenhamn, där FC Köpenhamn bjuder in till den första av två Champions League-åttondelsfinaler.

Den engelska storklubbens målvakt, Petr Cech, har inför matchen förklarat att det inte kommer bli en enkel match. Samtidigt underströk den tjeckiske målvakten att det vore fruktansvärt om Chelsea skulle åka ut.

- Absolut. Det handlar inte om namnet på våra motståndare, utan i vilket skede av turnering, svarade Cech, enligt Skysports, på frågan om missat avancemang vore en katastrof.

- Att bli utslagna vore väldigt dåligt för Chelsea och det är knappast vad klubben siktar på.

I nuläget hittar man Chelsea tolv poäng bakom serieledande Manchester United i Premier League-tabellen, vilket gör att chansen att försvara sin titel är liten för Londonklubben. Cech menade på att de bara kunde hoppas på att motståndarna tappar många poäng i slutskedet av säsongen.

- Naturligtvis kämpar vi fortfarande för att nå en så bra position som möjligt, vi är matematiskt sett fortfarande med, men vi har inte allt i egna händer nu.

- Det är därför Champions League egentligen är den sista titel vi kan vinna, avslutade Petr Cech och blickade fram mot tisdagens härliga batalj på Parken i Köpenhamn.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

1 timme sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

2 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

2 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

3 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.