Våldsamma scener på två engelska arenor

- 21/02/2011, 16:43 -
Problem på två olika engelska arenor - under samma helg.

Problem på två olika engelska arenor - under samma helg.

RICHARD LEWIS

Våldsamma scener försegick på två olika engelska arenor under helgen. FA ska nu ge sin syn på saken, men med tanke på de senaste årens sätt att handskas med liknande problem kan vi nog vänta oss åtgärder.

ENGLAND. Den engelska fotbollens välkända kamp mot huliganismen har ur ett våldsperspektiv varit väldigt lyckad. Under helgen drabbades man dock av ett bakslag, när våldsamma läktarscener bröt ut på två olika arenor.

Det så kallade Black Country-derbyt mellan West Bromwich och Wolverhampton slutade i söndags 1-1, men bråket som fick blod att rinna på läktarna är det som lever kvar i åtminstone FA:s minne så här i efterhand.

Det hela började med att en rökbomb kastades från bortasektionen in bland hemmafansen. Tumult utbröt och hemmasupportrarna gav igen med att slänga saker på Wolverhamtons fans. Bland annat kunde kameror dokumentera en man med blod rinnande längs ansiktet.

FA:s publikkontrollant på plats på The Hawthorns ska under måndagen rapportera till sin överordnare om vad han bevittnade under matchen.

Dagen innan i London

I the Championship kan Millwall åka på bestraffning efter de scener som präglade 3-2-förlusten mot Middlesbrough på The Den i London i lördags.

Domaren Chris Sarginson tvingades bland annat stoppa matchen två gånger. Han funderade också på att avsluta matchen helt och hållet då både bortalagets målvakt, Jason Steele, och den ena assisterande domaren fick flaskor och andra föremål kastade mot sig.

Ett tveksamt beslut från domaren låg till grund för problematiken i den matchen. Scott McDonalds mål såg nämligen ut att prickas in ur en offsideposition.

En talesman för FA har uttalat sig efter matchen

- Vi väntar på domarteamets rapport och vi kommer att ta reda på båda klubbarnas syn på saken, förklarade talesmannen enligt Skysports.

Troligtvis kommer händelserna på både The Hawthorns i West Bromwich och The Den i Millwall leda till åtgärder från FA, som under de senaste åren verkligen tagit i med hårdhandskarna mot all form av läktarproblematik.