Måndag 19 Apr
Stockholm

Gennaro Gattuso fick fyra matchers avstängning

Orsaken till avstängningen.
1 av 2
Orsaken till avstängningen. Foto: Jonathan Moscrop
Gattuso missar ytterligare fyra matcher i Europa.
2 av 2
Gattuso missar ytterligare fyra matcher i Europa. Foto: ANTONIO CALANNI

AC Milans Gennaro Gattuso blev avstängd fyra matcher på grund av angreppet på Joe Jordan efter slutsignalen i matchen mot Tottenham på San Siro. Hans agent tycker UEFA överreagerat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Milan - Tottenham

Tottenham lyckades besegra Milan på San Siro, i den första av två åttondelsfinaler i Champions League. Efter en läcker kontring, där Aaron Lennon utnyttjade sin snabbhet och spelade fram en fri Peter Crouch, kunde engelsmännen få in 1-0. Zlatan Ibrahimovic kvitterade visserligen på övertid, men målet blev avblåst för ojusthet i straffområdet.

Inför returen på White Hart Lane är det alltså klar fördel Tottenham, speciellt med tanke på att Gennaro Gattuso inte kommer till spel då han drog på sig ett gult kort i matchen på San Siro.

MILANO. Den hetlevrade italienaren Gennaro Gattuso fick under måndagen beskedet att han blir avstängd i fyra matcher i UEFA-tävlingar i Europa.

Anledningen till avstängningen är det angrepp Gattuso stod för efter slutsignalen i åttondelsfinalen mellan AC Milan och Tottenham på San Siro. Offret för angreppet var Tottenhams assisterande tränare, Joe Jordan.

Gennar Gattuso straffas för "grovt osportsligt uppträdande".

Det innebär att Gennaro Gattuso inte kommer att vara tillgänglig för spel i de fem närmaste matcherna i Europa. Han är nämligen sedan tidigare redan avstängd i returen, efter det gula kortet han drog på sig i matchen på San Siro.

Spelarens agent, Andrea D'Amico, håller inte med UEFA. Agenten tycker att UEFA överdrev, speciellt med tanke på att Gattuso insåg sitt misstag direkt efter matchen och då bad om ursäkt.

AC Milan har nu tre dagar på sig att överklaga beslutet, vilket D'Amico påstår inte är aktuellt för varken Gattuso eller klubben.

- Gennaro är en man och står för vad han sagt, säger agenten enligt Football-Italia.

Kommentera
Kopiera länk
Dela