"Jag behöver inte överväga min position". Ancelotti stannar till han får foten.
"Jag behöver inte överväga min position". Ancelotti stannar till han får foten. - Foto: Tony O'Brien / Action Images

Ancelotti: "Är inte på humör för att sluta nu"

Chelsea och Carlo Ancelotti är pressade inför tisdagens första av två åttondelsfinaler mot FC Köpenhamn. Carlo Ancelotti må ryktas vara på väg bort, men italienaren själv borrar bara ner huvudet och kör.


Chelsea 2010/2011

De regerande engelska mästarna Chelsea har inte haft en speciellt bra säsong.

I Premier League återfinns Chelsea just nu på femte plats, två poäng bakom Tottenham Hotspurs. Det är med andra ord två poäng upp till den oerhört viktiga Champions League-platsen.

I Carling Cup, eller i svensk folkmun Ligacupen, åkte Londonklubben ut mot Newcastle i slutet av september.

Äventyret i FA-cupen tog slut efter lördagens straffläggning mot Everton på Stamford Bridge. En av straffmissarna stod Nicolas Anelka, samma fransos som brände en straff i Champions League-finalen mot Manchester United för ett par år sedan alltså.

Den titelchans som finns kvar för Ancelottis mannar är Champions League. På tisdag besöker man Parken i den danska huvudstaden. Frågan är om FC Köpenhamn kan skaka storklubben?

LONDON. Chelsea åkte i lördags ut ur FA-cupen efter straffläggning mot Everton hemma på Stamford Bridge. Den dåliga säsongen gör att tränaren Carlo Anclettio är kritiserad och rykten säger att italienaren snart kan få lämna sitt uppdrag.

Carlo Ancelotti själv har dementerat att han kommer att lämna klubben på eget initativ.

- Jag har aldrig slutat, avgått eller lämnat och är inte på humör för att sluta nu, säger Ancelotti enligt Skysports.

- Jag behöver inte överväga min position. Det är ägaren som måste överväga min position, inte jag.

Ancelotti förklarade också att han inte kan göra annat än att jobba på och försöka lösa situationen på bästa sätt.

En chans att ställa en del av säsongen till rätta igen vore att vinna Champions League. För att nå dit behöver Chelsea avancera vidare från åttondelsfinalen mot FC Köpenhamn.

På tisdag åker den engelska storklubben till Köpenhamn för det första av två möten med de danska mästarna. Carlo Ancelotti är medveten om hur viktig matchen är.

- Chelsea kommer inte att åka ut mot Köpenhamn. Jag tror att vi har möjligheten att vinna mot Köpenhamn, avslutade italienaren.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.