Chelsea befinner sig i en formsvacka modell större.
1 av 2
Chelsea befinner sig i en formsvacka modell större. - Foto: Lefteris Pitarakis/AP/SCANPIX
John Terry uppmanar sina kollegor att kämpa för sin tränare.
2 av 2
John Terry uppmanar sina kollegor att kämpa för sin tränare. - Foto: Poulsen Lars/AP/SCANPIX

Kaptenen: "Vi måste slåss för vår manager"

Skulle Chelsea mot all förmodan åka ut ur Champions League mot de danska mästarna FC Köpenhamn, är det mycket som talar för att Carlo Ancelotti får spendera våren med att söka ett nytt jobb.


Chelseas formsvacka:

Carlo Ancelotti är en pressad man efter att Chelsea endast tagit en poäng på de två senaste matcherna i Premier Leauge, och därefter förlorat på straffar mot Everton i FA-cupen.

Londonlaget befinner sig dessutom på en femteplats i ligan, något som Roman Abramovich anser är fullkomligt oacceptabelt.

KÖPENHAMN. Som bekant kommer det spelas en av dansk klubbfotbolls största matcher under tisdagskvällen. FC Köpenhamn möter Chelsea inför ett fullsatt Parken.

För Chelsea del är det den första av två otroligt viktiga drabbningar mot de danska mästarna. FCK å andra sidan har allt att vinna mot krislaget från London.

På den sportsliga nivån måste Premier Leauge-mästarna helt enkelt gå segrande ur striden med tanke på de enorma resurserna.

Men samtidigt kämpar även Chelseas mannar för fortsatt stabilitet i föreningen.

– Vi måste alla helt enkelt skärpa oss, för att försvara Carlo Ancelotti. Vi måste bli bättre på allt vi gör så att han inte får sparken, konstaterar Chelseas lagkapten, John Terry, under en presskonferens innan matchen.

Chelsea har all anledning att vara oroliga. Under höstens gruppspel lyckades FCK något överraskande plocka poäng mot självaste Barcelona. Danskarna hade dessutom bud på ett segermål.

Danmarks huvudstad har laddat i mer än en vecka inför den första åttondelsfinalen och Parken kommer att koka när Londonlaget äntrar gräsmatten. Något Terry är väl medveten om.

– Vi måste vara hundraprocentigt fokuserade, men vi har valt att lägga all vår energi på Champions League efter förlusten mot Everton i FA-cupen.

Carlo Ancelotti är en hårt pressad man för tillfället. Chelsea ligger tolv poäng bakom serieledande Manchester United och tampas med Tottenham om att även nästa år få spela i den mest åtråvärda av klubblagsturneringar.

Ett dåligt resultat i Köpenhamn kan mycket väl bli droppen som får bägaren att rinna över för Chelseas notoriskt tålamodsfattige ägare, Roman Abramovich.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.