Mourinho under en av sina korta sejourer i skuggan av rampljuset.
1 av 3
Mourinho under en av sina korta sejourer i skuggan av rampljuset. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Antiklimax eller en fortsatt framgångssaga? Det är frågan alla ställer sig inför kvällens match mot Lyon.
2 av 3
Antiklimax eller en fortsatt framgångssaga? Det är frågan alla ställer sig inför kvällens match mot Lyon. - Foto: LAURENT CIPRIANI/AP/SCANPIX
Florentino Perez kräver avancemang mot Lyon.
3 av 3
Florentino Perez kräver avancemang mot Lyon. - Foto: Elisa Estrada/AP/SCANPIX

Kravet: "Mourinho måste döda spöket"

José Mourinho värvades till Real Madrid av två anledningar. Få stopp på Barcelonas framfart och ta skutan förbi åttondelsfinalen i Champions League. Ett av målen har han misslyckats med kopiöst. Och nu står det franska mardrömsspöket framför marängerna från Real Madrid.


Här ser ni matchen:

För de av er med teveapparater som får in alla kanaler kan ni se matchen på kanal 10. Men de av er som gärna ser drabbningen på datorn kan ni finna allt ni behöver genom att klicka på denna länk.

Missa helt enkelt inte kvällens stora match i Champions League. Drabbningen börjar 20.45.

LYON. Real Madrid har haft det osedvanligt tungt i Champions League de senaste säsongerna. Sju år har gått sedan klubben senast tog sig förbi åttondelsfinalen i den prestigefyllda turneringen.

Nu ställs Real Madrid återigen mot sin värsta motståndare. Mardrömsspöket hägrar i Frankrikes näst största stad - Olympique Lyonnais kommer att stå redo för att besegra de mesta mästarna.

Lyon, som så sent som i fjol, gick vidare på Real Madrids bekostnad efter en match på Santiago Bernabeu som fotbollsvärlden sent kommer att glömma.

Madrids miljardbygge kom till start med en enda inställning. Full fart framåt var mantrat som gällde.

Motorn gick på alla cylindrar men det var något som inte stämde. Oavesett vad "Marängerna" kastade mot fransmännen fick de inte till den avgörande passningen, de kom inte till de riktigt farliga chanserna och när de väl lyckades fick de inte till avsluten.

Det var som att ett spöke hängde över Bernabeus gräsmatta.

Presidenten ställer krav

Nu tror sig Real Madrids mytomspunne president, Florentino Perez, äntligen funnit lösningen på mardrömmen.

José Mourinho är helt klart världens bäste tränare, han kan motivera alla i laget till stordåd och jag tror att han kommer att föra oss vidare i Champions League.

Men det är onekligen lättare sagt än gjort.

Precis som i fjol inleder Madrid slutspelet i Olympique Lyonnais högborg - Stade de Gerland - med kapacitet på uppåt 43 000 besökare. Och samtliga fransmän kommer att hylla de sina och göra allt för att störa motståndarna.

Vad som än sker under tisdagens match står det klart att returen i Madrid kan bli antingen en fortsättning på Mourinhos framgångssaga eller ett antiklimax av episka proportioner. Upplägget inför den drabbningen får vi svar på i kväll vid 22.30.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!