Fredag 23 Apr
Stockholm

Cantona rasar mot kapitalismen i fotbollsvärlden

Eric Cantona har nyligen accepterat en tjänst i den återskapade New York Cosmos.
1 av 3
Eric Cantona har nyligen accepterat en tjänst i den återskapade New York Cosmos. Foto: Joel Ryan/AP/SCANPIX
Cantona blev snabbt en älskad spelare på Old Trafford.
2 av 3
Cantona blev snabbt en älskad spelare på Old Trafford. Foto: DAVE KENDALL/AP/SCANPIX
3 av 3

Uefa tillkännagav nyligen biljettpriserna till Champions League-finalen. Den billigaste plåten går loss för drygt 1 800 kronor - något som fått en av de största att rasa mot det rådande klimatet i fotbollsvärlden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NEW YORK. Nyligen släppte Uefa biljettpriserna för den stundande finalen i Champions League som i år spelas på Wembley Stadium i London.

För den gemene fotbollssupportern blev prissättningen epitetet av en fotbollsvärld som gått under. En värld vanliga människor inte längre har tillträde till. Den billigaste biljetten kostar drygt 1 800 kronor.

Nu rasar en av de mest frispråkiga fotbollsspelarna genom tiderna mot kapitalismens övertagande av en sport som länge förknippats med arbetarklassen och de svaga i samhället.

– Jag tycker att det är fullkomligt befängt att människor som kommer från en sämre bakgrund inte längre har råd att komma in på arenorna, säger Manchester United-legendaren, Eric Cantona, till ESPN.

Cantona, som för tillfället har en tjänst i det ny-gamla fotbollslaget New York Cosmos, har inte många fina ord att säga om rika människor med en kärlek till fotbollen. Han lyfter hellre fram de fattiga fansen som sportens hjältar.

– Det är de människorna som är fotbollens hjärta, de är de äkta fansen. Sporten finns i deras ådror. Fotboll är inte till för rika människor för även om de älskar sporten hänger inte deras lycka på att deras lag vinner. Men så är fallet för många fattiga fans, avslutar den kontroversielle fransmannen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela