Real Madrid har övertaget efter 1-1 borta mot Lyon.
1 av 3
Real Madrid har övertaget efter 1-1 borta mot Lyon. - Foto: LIONEL CIRONNEAU/AP/SCANPIX
Mesut Özil stod för en magisk framspelning till Karim Benzemas 1-0 mål.
2 av 3
Mesut Özil stod för en magisk framspelning till Karim Benzemas 1-0 mål. - Foto: LIONEL CIRONNEAU/AP/SCANPIX
Kim Källströms Lyon föll tungt mot Real Madrid.
3 av 3
Kim Källströms Lyon föll tungt mot Real Madrid. - Foto: LIONEL CIRONNEAU/AP/SCANPIX

Real Madrids franska spöke lever än

Real Madrid kom till spel i den franska storstaden för att ta död på ett klassiskt spöke. Lyon kom i stället till spel för att krossa miljardbyggets stora dröm om att äntligen få slå sig vidare från åttondelsfinalen.


LYON. Real Madrid hade rest till Lyon för att döda det numer klassiska slutspelsspöket.

Olympic Lyonnais stod återigen för motståndet, samma franska lag som under fjolårssäsongen satte punkt för Madridlagets stora dröm om att få spela Champions League-final på sin egen hemmaarena.

Första halvlek levde dock inte alls upp till förväntningarna. Mängder med underliga misstag och förlupna bollar präglade de första 45 minuterna.

Cristiano Ronaldo och de övriga i "Marängernas" miljardbygge såg mer ut som håglösa korpenlirare än färdiga fotbollsproffs, samtidigt som Lyon med Kim Källström i spetsen inte kunde utnyttja det mentala övertaget.

Släkten är värst

Ett led i den enorma investering Real Madrids President, Florentino Perez, gjorde inför säsongen 2009-10 var att köpa Lyons notoriske målskytt - Karim Benzema.

Som det taktiska geni José Mourinho gärna utger sig för att vara, kan det inte kommit som en större chock när den inbytte franske anfallaren bevisade att släkten är värst. Efter en fin dribblingsräd från den lille tyske teknikern, Mesut Özil, fick slutligen Benzema fritt skottrum i Lyons straffområde.

Med ett retfullt löst rullande skott gav 300-miljonersmannen Real Madrid ledningen. Men ledningen skulle inte stå sig matchen ut.

Bafétimbi Gomis tog över som den stora målskytten i Jean-Michelle Aulas lagbygge. Han bevisade återigen sin storhet när han höll sig framme i en tilltrasslad situation och kunde från nära håll kvittera matchen till 1-1 vilket även blev slutresultatet.

Med ett bortamål är Real Madrid i pole position inför den andra matchen i åttondelsfinalen. Frågan är dock om det franska spöket verkligen har dött, eller om det kan återuppstå framför Santiago Bernabeus publik och återigen krossa miljardbyggets drömmar?

Här är släkten värst för Olympic Lyonnais:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

1 timme sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

2 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

2 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.