Söndag 18 Apr
Stockholm

Real Madrids franska spöke lever än

Real Madrid har övertaget efter 1-1 borta mot Lyon.
1 av 3
Real Madrid har övertaget efter 1-1 borta mot Lyon. Foto: LIONEL CIRONNEAU/AP/SCANPIX
Mesut Özil stod för en magisk framspelning till Karim Benzemas 1-0 mål.
2 av 3
Mesut Özil stod för en magisk framspelning till Karim Benzemas 1-0 mål. Foto: LIONEL CIRONNEAU/AP/SCANPIX
Kim Källströms Lyon föll tungt mot Real Madrid.
3 av 3
Kim Källströms Lyon föll tungt mot Real Madrid. Foto: LIONEL CIRONNEAU/AP/SCANPIX

Real Madrid kom till spel i den franska storstaden för att ta död på ett klassiskt spöke. Lyon kom i stället till spel för att krossa miljardbyggets stora dröm om att äntligen få slå sig vidare från åttondelsfinalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LYON. Real Madrid hade rest till Lyon för att döda det numer klassiska slutspelsspöket.

Olympic Lyonnais stod återigen för motståndet, samma franska lag som under fjolårssäsongen satte punkt för Madridlagets stora dröm om att få spela Champions League-final på sin egen hemmaarena.

Första halvlek levde dock inte alls upp till förväntningarna. Mängder med underliga misstag och förlupna bollar präglade de första 45 minuterna.

Cristiano Ronaldo och de övriga i "Marängernas" miljardbygge såg mer ut som håglösa korpenlirare än färdiga fotbollsproffs, samtidigt som Lyon med Kim Källström i spetsen inte kunde utnyttja det mentala övertaget.

Släkten är värst

Ett led i den enorma investering Real Madrids President, Florentino Perez, gjorde inför säsongen 2009-10 var att köpa Lyons notoriske målskytt - Karim Benzema.

Som det taktiska geni José Mourinho gärna utger sig för att vara, kan det inte kommit som en större chock när den inbytte franske anfallaren bevisade att släkten är värst. Efter en fin dribblingsräd från den lille tyske teknikern, Mesut Özil, fick slutligen Benzema fritt skottrum i Lyons straffområde.

Med ett retfullt löst rullande skott gav 300-miljonersmannen Real Madrid ledningen. Men ledningen skulle inte stå sig matchen ut.

Bafétimbi Gomis tog över som den stora målskytten i Jean-Michelle Aulas lagbygge. Han bevisade återigen sin storhet när han höll sig framme i en tilltrasslad situation och kunde från nära håll kvittera matchen till 1-1 vilket även blev slutresultatet.

Med ett bortamål är Real Madrid i pole position inför den andra matchen i åttondelsfinalen. Frågan är dock om det franska spöket verkligen har dött, eller om det kan återuppstå framför Santiago Bernabeus publik och återigen krossa miljardbyggets drömmar?

Här är släkten värst för Olympic Lyonnais:

Kommentera
Kopiera länk
Dela