Fredag 23 Apr
Stockholm

Den danska festen dog direkt

FCK kämpade förgäves.
1 av 4
FCK kämpade förgäves. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Chelsea dominerade den första halvleken, men under inledningen av de sista 45 minuterna kämpade FCK för allt vad de kunde.
2 av 4
Chelsea dominerade den första halvleken, men under inledningen av de sista 45 minuterna kämpade FCK för allt vad de kunde. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
3 av 4
4 av 4

Det var bäddat för fest när Danmarks huvudstad stod som gäst för ett av världens bästa fotbollslag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KÖPENHAMN. Det skulle bli en stor dansk fest. Aldrig tidigare hade FC Köpenhamn tagit sig så långt i den mest prestigefyllda av klubbfotbollens alla turneringarna. Och aldrig tidigare hade en underdog så bra läge att slå den blå maskinen från de brittiska öarna.

Men när väl domaren blåste igång matchen kunde ett vilt kämpande FCK inte hålla ställningarna. Chelsea var alldeles för bra för ett lag som inte spelat tävlingsfotboll på mer än två månader.

Carlo Ancelottis mannar dominerade mittfältet fullständigt. Michael Essien var återigen en bulldozer, Frank Lampard var helt plötsligt sig själv igen och Nicolas Anelka bjöds på de lägen ett nederlagstippat lag inte har råd att bjuda på.

Fransmannen gav bortalaget ledningen efter dryga kvarten och Chelsea kunde gå till halvtidsvila med en 1-0-ledning.

Danska skallar ger sig sällan

När lagen kom ut till den andra halvleken var det ett nytt dansk lag som äntrade planen. Direkt efter startsignalen satte FCK full fart framåt. Helt plötsligt såg Chelsea obekväma ut i sina positioner.

Oscar Wendt var företagsam på vänsterkanten, samtidigt som anfallarna pressade högt mot de mindre bollskickliga mittbackarna John Terry och Branislav Ivanovic.

Det var när det såg som absolut ljusast ut, när hoppet hade tänts på Parken som det stora dråpslaget slog till.

Återigen var det den gamle franska divan som med ett effektivt avslut kunde punktera matchen och förmodligen föra sitt Chelsea till kvartsfinal.

Samtidigt ska Köpenhamns spelare ha en stor eloge för den otroliga kämparvilja laget visade upp i framför allt inledningen av den andra halvleken, men frågan är om inte den sagolika resan nu är över?

Kommentera
Kopiera länk
Dela