Deschamps ska göra sitt yttersta för att sätta käppar i hjulet för Fergusons mannar.
1 av 2
Deschamps ska göra sitt yttersta för att sätta käppar i hjulet för Fergusons mannar. - Foto: Claude Paris
Evra inser att Manchester United är stora favorit, men höjer ändå ett varningens finger.
2 av 2
Evra inser att Manchester United är stora favorit, men höjer ändå ett varningens finger. - Foto: SIMON DAWSON

Patrice Evra medveten om vad som krävs

Marseille välkomnar Manchester United till Stade Velodrome. Patrice Evra är inför matchen medveten om favoritskapet, men understryker att Manchester United måste vara professionella.


Evra om Heinze

Gabriel Heinze kommer i och med åttondelsfinalerna mot Manchester United återse sin gamla klubb, i vilken han skördade stora framgångar. Den profilstarka argentinska ytterbacken, som bland annat lyckades gå rakt in i en kamera under sommarens fotbolls-VM, kommer att hyllas på Old Trafford - i alla fall om man ska tro Patrice Evra.

- Jag tror att han kommer att få en stor ovation när han kommer tillbaka till Old Trafford, eftersom han spelade så bra för United. Jag är glad att se det går bra för honom, men jag vill inte att han ska vinna mot sitt gamla lag, säger Patrice Evra inför föreningen med Heinze.

MANCHESTER. Manchester United spelar under onsdagskvällen sin första match i årets Champions League-slutspel.

Den engelska jätten tar sig till Frankrike och Stade Velodrome, för match mot Marseille. Storfavoriter i dubbelmötet är naturligtvis Manchester United, men vänsterbacken Patrice Evra, som nyligen skrev på ett nytt kontrakt med United, höjer ett varningens finger.

- De kommer att vara säkra på att slå oss, det är inget tvivel om det, säger Evra till Manchester Uniteds officiella hemsida.

Patrice Evra har spelat mot Marseille flera gånger i sin karriär, bland annat när han spelade för Monaco i den franska ligan. Dessutom har han personligen erfarenhet av motståndarnas tränare, vars skicklighet Evra är mycket medveten om.

- Det är farlig match för oss eftersom vi är favorit och Marseille har på ett sätt ingenting att förlora. Jag har sett några av deras matcher denna säsongen och man kan se att de är ett bra lag, och de har en mycket bra manager i Didier Deschamps, som var min tränare i Monaco, säger Evra.

- Han är inte rädd för något lag och jag vet att han kommer få sina spelare motiverade innan match så att de ska spela utan rädsla. De kommer ge 100 procent, men vi är Manchester United och vi måste visa våra kvalitéer.Det kommer bli en tuff match, men om vi är professionella och gör vårt jobb har vi en mycket bra chans att gå vidare, varnade Patrice Evra på liknanade sätt som John Terry under tisdagen, inför Chelseas match mot Köpenhamn.

Didier Deschamps om Patrice Evra:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

3 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

3 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.