Oscar Wendt siktar mot en större liga.
Oscar Wendt siktar mot en större liga. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Oscar Wendt: "Jag vill spela i en större liga"

FC Köpenhamn fick se sig besegrade av Chelsea i tisdags. Oscar Wendt, lagets landslagsmeriterade vänsterback, meddelade efter matchen att han har för avsikt att lämna klubben till sommaren.


Oscar Wendt

Födelsedatum: 24/10 1985
Nationalitet: Svensk
Längd: 181 cm
Vikt: 83 kg
Position: Försvarare
Nummer: 17
Tidigare klubbar: IFK Skövde FK, IFK Göteborg

KÖPENHAMN. FC Köpenhamn förlorade i tisdags mot Chelsea hemma på Parken. Vänsterbacken Oscar Wendt gick efter matchen ut och sa att han siktar på att gå till en större liga till sommaren.

Den svenska vänsterbacken har länge haft för avsikt att lämna klubben till sommaren, när hans kontrakt går ut. Den danska mästarklubben har dock velat komma överens med landslagsbacken om en förlängning, något som nu alltså ser ut att bli omöjligt.

- Jag vill spela i en större liga än i Danmark. Jag har spelat Champions League två gånger och i Europa League tre gånger och jag har fått mycket ut av det. Nu är jag redo för en ny utmaning, säger han enligt bold.dk.

Bland europeiska klubbar som är ute efter vänsterbacken ryktas bland annat Marseille finnas.

- Jag har läst om det. Självklart är Marseille en fantastisk klubb och jag skulle lyssna på deras anbud. Men beslutet om min nya klubb ska jag inte ta nu, säger han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.