Söndag 18 Apr
Stockholm

Oscar Wendt: "Jag vill spela i en större liga"

Oscar Wendt siktar mot en större liga.
Oscar Wendt siktar mot en större liga. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

FC Köpenhamn fick se sig besegrade av Chelsea i tisdags. Oscar Wendt, lagets landslagsmeriterade vänsterback, meddelade efter matchen att han har för avsikt att lämna klubben till sommaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Oscar Wendt

Födelsedatum: 24/10 1985
Nationalitet: Svensk
Längd: 181 cm
Vikt: 83 kg
Position: Försvarare
Nummer: 17
Tidigare klubbar: IFK Skövde FK, IFK Göteborg

KÖPENHAMN. FC Köpenhamn förlorade i tisdags mot Chelsea hemma på Parken. Vänsterbacken Oscar Wendt gick efter matchen ut och sa att han siktar på att gå till en större liga till sommaren.

Den svenska vänsterbacken har länge haft för avsikt att lämna klubben till sommaren, när hans kontrakt går ut. Den danska mästarklubben har dock velat komma överens med landslagsbacken om en förlängning, något som nu alltså ser ut att bli omöjligt.

- Jag vill spela i en större liga än i Danmark. Jag har spelat Champions League två gånger och i Europa League tre gånger och jag har fått mycket ut av det. Nu är jag redo för en ny utmaning, säger han enligt bold.dk.

Bland europeiska klubbar som är ute efter vänsterbacken ryktas bland annat Marseille finnas.

- Jag har läst om det. Självklart är Marseille en fantastisk klubb och jag skulle lyssna på deras anbud. Men beslutet om min nya klubb ska jag inte ta nu, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela