Kuyt klev fram när Liverpool behövde det som mest.
Kuyt klev fram när Liverpool behövde det som mest. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Kuyt nickade Liverpool vidare

Holländaren ordnade segern mot Sparta Prag som tar Merseysideklubben vidare till åttondelsfinal i Europa League.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (86) Dirk Kuyt

Varningar:

Liverpool: Martin Kelly, Christian Poulsen, Jamie Carragher, Lucas Leiva.

Sparta Prag: Manuel Pamic, Marek Matejovsky, Leonard Kweuke

Arena: Anfield

LIVERPOOL. Liverpool imponerade inte mot Sparta Prag som spelade smart och ständigt skapade problem för "The Reds" med vassa kontringar.

Det bästa läget i den första halvleken fick stekhete Raul Meireles - som har gjort fem mål på de senaste sju matcherna - men portugisens avslut gick över.

I den andra halvleken hade Merseysidelaget ännu svårare att producera något i anfallsväg och det såg länge ut att gå till förlängning.

Då klev Dirk Kuyt fram med fem minuter kvar. På en hörna nådde holländaren högst och knoppade in 1-0.

- Det var en svår match. Vi visste från det första mötet att de (Sparta) är ett fysiskt lag, sa tränaren Kenny Dalglish på presskonferensen efter matchen.

Nu är Liverpool vidare till åttondelsfinal i turneringen där de kommer att ställas mot antingen Braga eller Lech Poznan.