Jack Wilshere deppar efter förlusten. - Foto: Simon Dawson/AP/SCANPIX
Alla Birminghamspelare var desto gladare. - Foto: Simon Dawson/AP/SCANPIX
3 av 4
Här är tabben som gjorde att "The Gunners" förlorade finalen.
4 av 4
Här är tabben som gjorde att "The Gunners" förlorade finalen. - Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX

Arsenal torskade finalen - efter supertabbe

Birmingham vann Ligacupen efter en riktigt stor tabbe av Laurent Koscielny och Wojciech Szczesny i slutskedet av matchen.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (28) Nikola Zigic, 1-1 (39) Robin van Persie, 1-2 (89) Obafemi Martins

Varningar:

Arsenal: Laurent Koscielny, Gael Clichy

Birmingham: Sebastian Larsson, Barry Ferguson, Cameron Jerome

Arena: Wembley

LONDON. Birmingham, med Sebastian Larsson från start, var heta i inledningen av matchen.

Den bästa chansen fick Lee Bowyer. Veteranen blev frispelad och petade bollen förbi målvakten Wojciech Szczesny men blev sedan neddragen. Det blev dock ingen straff för domaren valde att fria.

Men "The Blues" tog ledningen i den 28:e minuten. På "Seb" Larssons hörna nådde Nikola Zigic högst och nickade in matchens första mål.

Fem minuter före halvtidsvilan kvitterade Arsenal. Andrey Arshavin tog sig in i straffområdet och serverade Robin van Persie som liggandes i luften tryckte in 1-1.

I den andra halvleken radade "The Gunners" upp chanser men Ben Foster storspelade och räddade sitt lag.

I slutskedet av matchen kom den stora tabben som gjorde att Londonklubben förlorade finalen. Efter en nickduell mellan Johan Djourou och Zigic bestämde sig backen Laurent Koscielny för att rensa.

Men fransmannen missade och det ställde Szczesny som inte fick kontroll på bollen. Det gav inbytte Obafemi Martins helt öppet mål och nigerianen rullade enkelt in segermålet.

- Det är ju ingen situation ens, sa Canal plus-experten Pelle Blohm.