"Ibra" gjorde äntligen mål igen. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Här firar Milanspelarna tillsammans med "Ibra".
Här firar Milanspelarna tillsammans med "Ibra". - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Superduon, Alexandre Pato och Zlatan Ibrahimovic, sköt segern till AC Milan.
Superduon, Alexandre Pato och Zlatan Ibrahimovic, sköt segern till AC Milan. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Milans stora hjältar visade mästartakter

Milan dominerade över 90 minuter i stormatchen mot Napoli.

Då avgörs ligan?

Efter måndagskvällens stormatch mellan Milan och Napoli där ett briljant spelande hemmalag gick segrande ur striden har Serie A snabbt förvandlats till en kamp mellan Milanolagen.

Den 4 april drabbar de två ärkerivalerna samman på San Siro i en match som mycket väl kan bli avgörande för utgången av ligan.

Endast fem poäng skiljer de två topplagen åt och om Inter skulle vaska fram en seger mot de rödsvarta har vi en spännande säsongsavslutning att se fram emot.

MILANO. Zlatan Ibrahimovic blev förste målskytt i stormatchen mellan AC Milan och Napoli. Toppstriden slutade 3-0 efter att hemmalaget fullständigt dominerat drabbningen från start till mål.

Redan från första minuten satte Massimiliano Allegris mannar full fart framåt och spelade med en fröjdefull frenesi och eggades på från en fanatisk hemmapublik. Hög press från Milans monstermittfält och fint kortpassningsspel när hemmalaget vann bollen visade sig vara den vinnande vägen för kvällen.

Och när Walter Mazzarri återigen valde att ställa upp med en trebackslinje mot Milans briljanta anfallstrio var det inte mycket att orda om. Serieledarna visade var skåpet skulle stå.

"Föll för långt ner"

Serietrean tvingades falla långt ner med sitt femmannamittfält på grund av den taktiska missräkningen. Ett beslut från Napolitränaren som renderade i mängder med felpassar och tekniska misstag.

Men under långa stunder lyckades aldrig Milan skapa de riktigt farliga målchanserna. Och när de väl kom i vettiga positioner stod målvakten Morgan De Sanctis i vägen. En målvakt som mer liknade en våghalsig superhjälte än en underbetald keeper.

De Sanctis gjorde ett halvdussin viktiga ingripande. Ingripanden som höll matchen vid liv långt in på den andra halvleken, trots underläge med 1-0.

Visade mästartakter

Men vad gör väl underbart målvaktsspel när Milans superstjärnor hittar flytet i spelet?

Först satte "Ibra" iskallt straffen under inledningen av den andra halvleken.

Efter det kunde inhoppande Kevin-Prince Boateng göra 2-0 efter en fin framspelning från Alexandre Pato. Och bara några minuter senare kunde den unge brassen, som utan tvekan var matchens stora behållning, fastställa slutresultatet till 3-0 efter ett magiskt avslut i det bortre krysset.

Målet fick San Siro att gunga och fansen att drömma.

Resultatet innebar att serieledarna därmed kunde dryga ut ledningen i toppen av ligan till fem poäng. Matchens resultat innebär även att Inter blir ny tvåa i tabellen och mycket talar nu för att Milanoderbyt den 4 april kan bli direkt avgörande för utgången i Serie A.