Rio Ferdinand
1 av 2
Rio Ferdinand - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Rio Ferdinand försvarar Wayne Rooney och FA:s beslut att inte stänga av anfallsstjärnan.
2 av 2
Rio Ferdinand försvarar Wayne Rooney och FA:s beslut att inte stänga av anfallsstjärnan. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Världsopinionen motbevisas via Twitter

Med underhållande inlägg och kontroversiella uttalanden har Rio Ferdinand gjort sig ett namn på mikrobloggen Twitter. Nu använder han det sociala mediet till att försvara sin arbetsgivares färger.


LONDON. Som bekant tonar det upp för storm på Stamford Brigdes gräsmatta när Chelsea gästas av Manchester United under tisdagskvällen.

Men den stora orkanen har blåst upp vid sidan av planen. Den hårda vinden fick fart när FA meddelade att Wayne Rooney inte tilldelas en tre matcher lång avstängning efter den fula armbågstacklingen på James McCarthy.

Tidigare under tisdagen rapporterade Nyheter24 om hur Wigans ordförande, Dave Holden, fick frispel på det brittiska fotbollsförbundet. Han hävdade bland annat att FA är rädda för orden "Rooney" och "United".

Men nu kommer Manchester Uniteds mittback till klubbens undsättning. Via sitt twitterkonto vill Rio "rioferdy5" Ferdinand meddela att United inte alls särbehandlas av FA.

På klassisk twitter-engelska kommenterar försvararen att "FA inte alls ger United några fördelar" och menar vidare att "jag fick fyra matchers avstängning förra året". Ett beslut som Ferdinand vill använda som grundläggande bevisföring för att några av ligans största stjärnor inte får fördelaktig behandling vid frågor om avstängningar.

Här kan ni se incidenten som ligger till grund för den stora debatten:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!