Rooney gjorde sitt femte mål på lika många matcher.
1 av 5
Rooney gjorde sitt femte mål på lika många matcher.
Paul Scholes dominerade den första halvleken för att i den andra helt gå under jorden.
2 av 5
Paul Scholes dominerade den första halvleken för att i den andra helt gå under jorden.
Ett stenhårt skott gav 1-0 och är väl värd att se igen.
3 av 5
Ett stenhårt skott gav 1-0 och är väl värd att se igen.
4 av 5
David Luiz kvitterade till 1-1 i matchen som slutade 2-1 till "The Blues".
5 av 5
David Luiz kvitterade till 1-1 i matchen som slutade 2-1 till "The Blues".

Toppmatchen levde upp till alla förväntningar

Det var dags för en toppmatch mellan Chelsea och Manchester United. En match som många i efterhand valde att kalla "en fullständigt galen tillställning".


Fergusons mirakel:

Manchester Uniteds manager Alex Ferguson hade inte låtit samma startelva starta två matcher i Premier League i rad på 165 omgångar.

Men inför drabbningen mot Chelsea bröt han sin långa svit, och frågan är självklart är om det verkligen var ett vettigt beslut?

LONDON. I en match som många på förhand tippat till ett ställningskrig som skulle fått första världskriget att framstå som ett böljande slagfält, utvecklades till en sprudlande föreställning till den neutrala publikens glädje.

Manchester United ställde upp med en något oväntad 4-4-2 uppställning. Ett taktiskt drag som till en början fullständigt ställde Chelseas mannar. Ett kompakt Unitedmittfält med pitbullterriern Darren Fletcher i spetsen gav aldrig "The Blues" chansen att få till ett ordnat spel.

När dessutom Fernando Torres fortsatte att visa upp en form som fick Chelseafansen att sakna Mateja Kezman ingav hemmalaget ingen trygghet. Och tystnaden på Stamford Bridge blev total när en mindre hårfager engelsman i bortalaget fick bollen fem meter utanför straffområdet.

Wayne Rooney har sannerligen hittat tillbaka till målstimmet som präglade storstjärnans fjolsäsong. Med ett stenhårt skott efter dryga halvtimmen gav han United ledningen.

Under tystnaden som rådde kunde även tevepubliken ta del av de tillresta fansens hån mot Ashley Cole:

"Shoot" skrek de så fort vänsterbacken fick tag på bollen.

Korkskruvarna kvitterade

Andra halvlek bjöd på en helt annan karaktär. Borta var Uniteds bolltrillande. Borta var den höga pressen. Bortsprängd var de "Röda Djälvarnas" köttmur på mitten.

Och slutligen kunde Chelseas januariförvärv David Luiz kvittera genom ett briljant tekniskt nummer. Med en klockren vrist sköt han in bollen invid Edwin van der Sars högra stolpe.

Matchen gick in i en period av fullständig kamp. Tuffa tacklingar haglade överallt på plan. Drabbningen såg äntligen ut som en toppmatch i Premier League. Den finessrika tekniken var utbytt mot glidtacklingar i full fart och galna vredesutrop från spelarna som visste vad matchen betydde för fansen.

Två kontroversiella domslut

Det var när frenesin var som värst. När publiken eggade på som mest, som domaren Martin Atkinson kan ha avgjort kampen. Först valde han till Wayne Rooneys stora frustration att inte dela ut ett nytt gult kort till kvitteringsmålskytten, David Luiz.

Bara minuten senare blåste i stället Atkinson straff till Stamford Bridges stora glädjevrål. I en liknande situation sprang inbytte Yuri Zhirkov på den storspelande 21-åringen Chris Smalling. Frank Lampard gjorde inget misstag från elvameterspunkten och Chelseafansen ställde sig upp och slöt upp i sång.

I slutminuterna föll matchen in i det väntade ställningskriget. Chelsea gjorde vad de kunde för att döda tid, samtidigt som United aldrig fick igång ett ordnat anfallsspel. En situation som fick bortalagets lagkapten att se rött - bokstavligt talat.

Nemanja Vidic fick sitt andra gula kort för kvällen och visades ut av Atkinson och missar därmed den tuffa matchen mot ärkerivalen Liverpool nu på söndag. Ett enormt tungt avbräck för Manchester United.

Matchen slutade 2-1 till Chelsea som därmed knappar in på laget från nordvästra England. Nu skiljer bara nio poäng mellan de två toppkonkurrenten.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!