Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Demontränaren kan missa hatmötet

- 03/03/2011, 10:45 -
Kenny Dalglish var den senaste Liverpooltränaren att föra laget till ligaguld.
1 av 2

Kenny Dalglish var den senaste Liverpooltränaren att föra laget till ligaguld.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Sir Alex Ferguson kan mycket väl undgå att få någon bestraffning.
2 av 2

Sir Alex Ferguson kan mycket väl undgå att få någon bestraffning.

Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Sir Alex Ferguson har inte gjort sig känd för att klä orden när det kommer till domarkåren. I tisdags trampade han i klaveret igen - men den stora frågan är om han ändå inte helt undkommer straff även denna gång?

MANCHESTER. På sitt klassiskt bryska manér riktade Alex Ferguson all uppmärksamhet mot domaren efter stormatchen i tisdags. Två kontroversiella domslut från Martin Aktinson fick Manchester Uniteds manager att se rött.

- De här besluten förändrade matchen. Och han (domaren) kommer att få döma varje vecka. Vi förtjänade inte det här. Absolut inte, sa Ferguson till Skysports efter att slutsignalen ljudit.

Nu kan demontränaren eventuellt bli avstängd i minst två matcher efter den kavalkad av kritik som han riktade mot domaren. Men i enlighet med alla normer och traditioner från FA kommer Ferguson med stor sannolikhet inte få något straff.

Press på FA

Antalet gånger som Alex Ferguson och övriga managers i Premier League begått övertramp mot domarkåren övergår allt förstånd.

Samtidigt har det vid ytterst få tillfällen lätt till antingen böter eller avstängningar från det brittiska fotbollsförbundet.

Dessutom finns det ännu större implikationer vid detta tillfälle. Problematiken kring Manchestertränaren denna gång är att United till helgen drabbar samman med ärkefienden, hatlaget och antagonisten Liverpool.

Skysports kommer göra allt i sin makt för att behålla Ferguson vid sidlinjen.

Att inte få se skotten ge Kenny Dalglish en knäpp på näsan, eller Liverpoollegendaren slå Uniteds titeldrömmar i temporärt kras - är en dramaturgisk historia för stor för FA att släppa.

Alex Ferguson efter matchen mot Chelsea: