Kenny Dalglish var den senaste Liverpooltränaren att föra laget till ligaguld.
1 av 2
Kenny Dalglish var den senaste Liverpooltränaren att föra laget till ligaguld. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Sir Alex Ferguson kan mycket väl undgå att få någon bestraffning.
2 av 2
Sir Alex Ferguson kan mycket väl undgå att få någon bestraffning. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Demontränaren kan missa hatmötet

Sir Alex Ferguson har inte gjort sig känd för att klä orden när det kommer till domarkåren. I tisdags trampade han i klaveret igen - men den stora frågan är om han ändå inte helt undkommer straff även denna gång?


Dalglish mot Ferguson:

Kenny Dalglish var managern som senast tog Liverpool FC till ett ligaguld. På söndag ställs han nu mot de största antagonisterna Manchester United,

United, vars manager länge sett det som sitt mål i livet att slå ner Liverpool från sin piedestal i toppen av den engelska fotbollen:

"I want to knock them of their fucking perch."

MANCHESTER. På sitt klassiskt bryska manér riktade Alex Ferguson all uppmärksamhet mot domaren efter stormatchen i tisdags. Två kontroversiella domslut från Martin Aktinson fick Manchester Uniteds manager att se rött.

- De här besluten förändrade matchen. Och han (domaren) kommer att få döma varje vecka. Vi förtjänade inte det här. Absolut inte, sa Ferguson till Skysports efter att slutsignalen ljudit.

Nu kan demontränaren eventuellt bli avstängd i minst två matcher efter den kavalkad av kritik som han riktade mot domaren. Men i enlighet med alla normer och traditioner från FA kommer Ferguson med stor sannolikhet inte få något straff.

Press på FA

Antalet gånger som Alex Ferguson och övriga managers i Premier League begått övertramp mot domarkåren övergår allt förstånd.

Samtidigt har det vid ytterst få tillfällen lätt till antingen böter eller avstängningar från det brittiska fotbollsförbundet.

Dessutom finns det ännu större implikationer vid detta tillfälle. Problematiken kring Manchestertränaren denna gång är att United till helgen drabbar samman med ärkefienden, hatlaget och antagonisten Liverpool.

Skysports kommer göra allt i sin makt för att behålla Ferguson vid sidlinjen.

Att inte få se skotten ge Kenny Dalglish en knäpp på näsan, eller Liverpoollegendaren slå Uniteds titeldrömmar i temporärt kras - är en dramaturgisk historia för stor för FA att släppa.

Alex Ferguson efter matchen mot Chelsea:

/
FA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.