Alex Ferguson har blivit fälld av det engelska fotbollförbundet efter hans sågning av domaren i tisdags.
Alex Ferguson har blivit fälld av det engelska fotbollförbundet efter hans sågning av domaren i tisdags. - Foto: MATT DUNHAM/AP/SCANPIX

Ferguson straffas för domarkritiken

Sir Alex Ferguson blir bestraffad efter sin totalsågning av domaren Martin Atkinson.


Fergusons sågning av domaren:

Efter matchen delade han med sig av sina starka åsikter i teveintervjuer.

Han sa bland annat: "Man hoppas att man ska få en stark domare såna här matcher. Det var en viktig match för båda lagen och man vill ha en rättvis domare. Men det fick vi inte. Jag vet inte varför han får döma. När jag såg vem som skulle döma matchen fruktade jag det värsta."

 

MANCHESTER. Det var efter Manchester Uniteds förlust mot Chelsea med 2-1 i tisdags som demontränaren Sir Alex Ferguson blev rosenrasande på domaren Martin Atkinson. Bland annat för att "The Blues" blev tilldömda en straff i slutskedet av matchen.

Ärendet skickades in till det engelska fotbollförbundet och de har nu beslutat sig för att fälla skotten. I ett pressmeddelande motiverar de straffet så här:

"Förbundet har i dag beslutat att straffa Manchester Uniteds tränare Sir Alex Ferguson för olämpligt uppträdande i media rörande kommentarerna om domaren Martin Atkinson."

Den 69-årige tränaren har fram till klockan fyra på tisdag den åttonde mars att överklaga domen. I ett tidigare uttalande sa tränaren att han kommer att göra det.

"Fergie" kommer att kunna coacha laget mot Liverpool på söndag men får sedan sätta sig på läktaren i FA-cupmatchen mot Arsenal samt mot Bolton.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!