1 av 2
- Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX

Fruns bantningspiller fällde Touré

Tog piller för att behålla vikten. Nu riskerar han upp till två års avstängning.


MANCHESTER. Kolo Touré är väldigt noggrann med att behålla matchvikten och se till att han är i form.

Därför tog hans fruns bantningspiller - och testades senare postitivt i ett dopningstest.

– Han har använt tabletter som hans fru använde för att gå ner i vikt. Han provade dem också för att gå ner. Och nu visade det sig vara någon substans i det här som inte var bra. Men vi är väldigt optimistiska. Vi tror att det ordnar sig, säger spelarens rådgivare, Valere Gouriso, till Expressen.

Manchester City stängde genast av den 29-årige mittbacken sedan det engelska fotbollsförbundet, FA, meddelat att A-provet som han lämnade efter Manchesterderbyt den 12 februari mot Manchester United var postivit.

Nu riskerar han dessutom upp till två års avstängning medan antidopningsbyrån Wada utreder fallet.

- Självklart är han ledsen över det här och det som hänt. Men han har tagit någonting där han inte kände till vad det innehöll, säger Gouriso, som trots de bittra utsikterna tror på ett lyckligt slut.

– Allt kommer att bli bra.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.