Sir Alex Ferguson tillsammans med Kenny Dalglish.
1 av 2
Sir Alex Ferguson tillsammans med Kenny Dalglish. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Ska "King Kenny" kunna vända på Liverpools mediokra säsong?
2 av 2
Ska "King Kenny" kunna vända på Liverpools mediokra säsong? - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Giganternas kamp

"Slaget om Anfield" är här.


Förutsättningarna:

Det är två pressade klubbar som kommer till start i Englands största match. Manchester United fick endast 0-0 med sig från första mötet i Champions League mot de franska mästarna Marseille.

Liverpool å andra har sidan har systematiskt underpresterat säsongen genom. Laget jagar Europaplatser vilket skulle kunna bidra till en betydligt bättre utgångspunkt inför sommarens Silly Season.

LIVERPOOL. Den har kallats "Storbritanniens svar på El Clascio" och den är i särklass den största matchen som årligen spelas på de brittiska öarna.

Det är matchen mellan två gigantiska antagonister - två ärkefiender. Två städer vars historia både sammansmälter och går i sär.

Under söndagen är det dags för säsongens tredje match mellan Liverpool och Manchester United.

"Fucking perch"

Efter att Kenny Dalglish övertagit tronen från Roy Hodgson har samtliga fotbollsexperter på de brittiska öarna sett fram emot dagens drabbning. Dalglish som så sent som 1990 lyckades plocka hem Liverpools senaste ligatitel.

Samtidigt ställs den legendariske tränaren mot Sir Alex Ferguson vars meriter talar för sig själv. Manchester Uniteds manager som många gånger hävdat att matcherna mot Liverpool är säsongs höjdpunkter. Att drabbningarna med ärkerivalerna är de som verkligen gäller:

– I want to knock them of their fucking perch, som Ferguson så elegant uttryckte det angående Liverpools 18 ligatitlar.

Uppryckningen

Söndagens match kan mycket väl bli symtomatiskt med säsongen. Ett United som kommer till spel med ett cyniskt mittfält och en våghalsig försvarslinje. Darren Fletcher och Michael Carrick har dominerat de senaste matcherna och mycket talar för att duon får fortsatt förtroende även denna eftermiddag.

Liverpool å andra sidan har stundtals sett ut som ett helt nytt lag under "King Kenny". Där Hodgson förespråkade en försiktig och anspråkslös fotboll har Dalglish fått laget att se homogent ut. Lagets krafter har hamnat i fokus och de klassiska svagheterna har skyfflats lite åt sidan.

Ytterligare en faktor att väga in inför eftermiddagens proletära tungsviktsfight är att United kommer från en förlust mot Chelsea. En match de mycket väl kunde ha vunnit och i stället för att fortsätta segla fram mot ligaguldet är nu Wayne Rooney och mannarna illa manade till tre poäng framför självaste "The Kop".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!