Gareth Bale kommer med största sannolikhet till start när Milan kommer på besök.
1 av 3
Gareth Bale kommer med största sannolikhet till start när Milan kommer på besök. - Foto: SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic måste spela på toppen av sin kapacitet för att Milan ska ta sig vidare i Champions League.
2 av 3
Zlatan Ibrahimovic måste spela på toppen av sin kapacitet för att Milan ska ta sig vidare i Champions League. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX

Tottenhams glädjebesked - en mardröm för Milan

Gareth Bale och Rafael van der Vaart kommer med största sannolikhet till spel när AC Milan kommer på besök.


Förutsättningarna:

Efter Tottenhams något överraskande 1-0-seger borta på San Siro är Milan illa piskade att trycka in bollen i mål.

Zlatan Ibrahimovic och de andra kan inte ligga på lur och vänta ut Tottenhams anstormningar. Två mål är kravet för att Milanolaget ska gneta sig vidare under ordinarie speltid. Skulle matchen sluta 1-0 till bortalaget är det först 30 minuter lång övertid som väntar.

Skulle resultatet stå sig även då, väntar en gastkramande straffläggning.

LONDON. Zlatan Ibrahimovics Milan befinner sig i en rejäl brygga inför returmötet i Champions League mot Tottenham Hotspurs.

Drabbningen på San Siro slutade som bekant med ett antiklimax för Milanolaget när Peter Crouch retfullt enkelt rullade in 1-0 till bortalaget.

Och nu är Milan illa pressade att prestera och trycka in åtminstone två mål för att avancera vidare i klubbfotbollens mest prestigefyllda turnering.

Men ett stort bakslag för Milan blev offentligt under måndagskvällen.

Harry Redknapp bekräftade att både Rafael van der Vaart och succémannen Gareth Bale är med i truppen som beger sig till White Hart Lane under onsdagskvällen.

Bale missade bortamatchen i Italien på grund av smärtor i ryggen, men skadan har nu läkt och den vindsnabbe vänsterbreddaren kan alltså ställas mot något orutinerade Ignazio Abate.

Som tur är för Milans del har mittbacksparet - Alessandro Nesta och Thiago Silva - sannerligen hittat toppformen och levererat ett försvarsspel av högsta klass under de senaste matcherna. Något som kommer behövas mot Tottenhams tokiga offensiv.

Intervju med Tottenhams två matchhjältar från matchen på San Siro:

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

1 timme sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

1 timme sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.