Drogba fick lämnade planen haltandes.
1 av 3
Drogba fick lämnade planen haltandes. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Fernando Torres har fortfarande inte lyckats pricka nätmaskorna för Chelsea.
2 av 3
Fernando Torres har fortfarande inte lyckats pricka nätmaskorna för Chelsea. - Foto: TIM HALES/SCANPIX
Frank Lampard blev tvåmålsskytt mot Blackpool.
3 av 3
Frank Lampard blev tvåmålsskytt mot Blackpool. - Foto: TIM HALES/AP/SCANPIX

Chelsea vägrar ge sig - mästarna plockade tre nya poäng

Chelseas säsong har inte varit den mest fantasieggande genom tiderna, men likväl håller de sig kvar i toppen av Premier League efter tre nya sköna poäng.


Matcherna som kan avgöra allt

Det återstår nu nio matcher av Premier League och de avslutande omgångarna har mängder med suveräna toppmöten att bjuda på.

Om inte matcher som Manchester United mot Arsenal får munnen att vattnas har ni nog valt fel sport att förälska er i. Praktiskt taget återstår alla de största matcherna. Chelsea möter exempelvis Manchester City redan den 20 mars. Arsenal har ärkerivalerna Tottenham Hotspurs kvar att möta.

Allt kulminerar slutligen med Manchester United mot Chelsea på Old Trafford i 36:e omgången. Matchen spelas preliminärt den 7 maj.

BLACKPOOL. Chelsea spelade under måndagskvällen en tuff bortamatch mot Premier Leagues stora överraskningslag - Blackpool. En match de vann utan att förta sig.

"The Blues" hade ett stort spelövertag direkt från start samtidigt som Ian Holloways mannar var långt ifrån ofarliga. Men något rättvist kunde John Terry ge mästarna ledningen i den 20:e matchminuten.

Ett mål många tillresta Chelseafans trodde skulle bli starten på en enorm målkavalkad.

Men med snabba uppstick och giftiga kontringar gjorde därefter nykomlingarna vad de kunde. Med tufft spel, modig press och bra flyt längs med kanterna gnetade de sig tillbaka in i matchen.

Olyckligtvis för publiken på Bloomfield Road lyckades aldrig hemmalaget vaska fram några gedigna målchanser. Blackpool gick till halvtidsvila med 1-0 i baken trots det fina spelet.

Full fart framåt

I den andra halvleken blev slutligen kvalitetsskillnaden alldeles för uppenbar. Chelsea kom ut från halvtidsvilan med en enda tanke - att sätta punkt för matchen.

Direkt efter att domaren blåst i gång de sista 45 minuterna satsade mästarna full fart framåt. De skulle bara få in 2-0-målet.

Och så i den 62:a minuten fick Londonlaget återigen en kontroversiell straff med sig. Frank Lampard var liksom mot United iskall från elvameterspunkten. Tvåmålsledning och matchen var så gott som avgjord.

Av bara farten lyckades Lampard även knoppa dit 3-0 och trots ett sent mål från Jason Puncheon var det aldrig något snack var de tre poäng skulle hamna. Det enda som återstod att spela om var huruvida Blackpool kunde bli den fjärde klubben i rad som hållit Fernando Torres mållös - något Holloways mannar mäktade med.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.