Playstation vs Lionel Messi.
1 av 3
Playstation vs Lionel Messi. - Foto: SCANPIX
Arsenals lagkapten och tillika Barcelonafostrade Cesc Fabregas ska göra vad han kan för att få stopp på den blåröda maskinen.
2 av 3
Arsenals lagkapten och tillika Barcelonafostrade Cesc Fabregas ska göra vad han kan för att få stopp på den blåröda maskinen. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Frågan är om Fabregas katalanska ursprung kan ge Arsenal några som helst fördelar under kvällens drabbning mot Barcelona.
3 av 3
Frågan är om Fabregas katalanska ursprung kan ge Arsenal några som helst fördelar under kvällens drabbning mot Barcelona. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX

Arsenal måste få stopp på det självspelande tevespelet

Barcelonas gästas under tisdagskvällen av Arsenal i den andra åttondelsfinalen av Champions League. Arsenal leder drabbningen med 2-1, men som klyschan säger - "It ain't over 'til the fat lady sings"


2-1 to "The Arsenal"

Arsenal lyckades något överraskande plocka hem segern från matchen på Emirates Stadium. En drabbning som under de första 45 minuterna såg ut endast involvera ett mål.

Barcelona dominerade från start, tog tag i taktpinnen direkt och förde spelet fullständigt. Arsenal hade inte mycket att sätta emot och katalanerna gick till halvtidsvila med en stensäker 1-0-ledning.

Men när så den andra halvleken kickade igång var det ett pånyttfött Arsenal som började trilla boll. Genom teknisk briljans och en stor portion tur lyckades Londonlaget trycka in två ytterst viktiga mål - två mål som gör returen på Camp Nou till en vidöppen historia.

BARCELONA. Det har utvecklat sig till en giganternas kamp - Barcelona mot Arsenal.

Två klubbar vars grundläggande fotbollsfilosofi kan ge ett sken av ett släktskap. Att klubbarna delar en stor klump med DNA. En DNA-spiral som de senaste åren skapat fotbollsmagi bortom evolutionens förstånd.

Men det är ungefär så långt man kan dra parallellerna. Barcelona har de senaste åren dominerat i både den inhemska ligan, men också på kontinenten. Inte minst mot Arsenal.

Londonlaget har däremot drivit sin fantasieggande fotboll in i väggen. Inte en titel på sex år talar sitt tydliga språk, men i kväll har de chansen till en gigantisk skräll. En skräll som skulle fått Charles Darwin att tvivla på sina egna teorier.

Många frågor ska besvaras

Med 2-1 i bagaget tampas Arsenal mot sina egna demoner. Ska de lyckas hålla ställningarna, ska de lyckas stänga in de katalanska sagofigurernas framfart?

Frågorna är många men ytterst få faktorer står skrivna i stjärnorna. Barcelona kommer dominera bollinnehavet. Arsene Wenger kommer att få ett raseriutbrott. Katalanerna kommer med största sannolikhet trycka in åtminstone ett mål, samtidigt som Arsenal kommer göra vad de kan för att skapa någonting framåt.

Vad Arsenal med andra ord måste lyckas med är att dra ut strömmen till teveskärmen, agera ansvarsfull förälder och helt sonika be Lionel Messi att sluta spela "som om han vore ett playstation".

Höjdpunkter från den första åttondelsfinalen:

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!