Marco Borriello missade en straff och blev därmed stor syndabock i Romalägret.
Marco Borriello missade en straff och blev därmed stor syndabock i Romalägret. - Foto: Efrem Lukatsky/AP/SCANPIX
Philipe Mexes spelade återigen väl över gränsen och blev sedermera även utvisad innan de första 45 minuterna var spelade. - Foto: Efrem Lukatsky/AP/SCANPIX

Romas mentala kollaps kostade avancemang

Usel italiensk disciplin gjorde att Roma aldrig hade chansen att gå till kvartsfinal.

Romas dubbla förluster:

Inte nog med att Roma åkte ur årets upplaga av Champions League tillkännagav klubben att de även avslutar Adrianos treåriga kontrakt.

Detta samtidigt som mängder med Romafans är direkt oroliga över Francesco Tottis framtid i klubben.

DONETSK. AS Roma var illa piskade till seger över de ukrainska mästarna Sjachtar Donetsk efter att italienarna något överraskande förlorat hemmamatchen med 3-2.

Men om ett lag går igenom en gemensam mental kortslutning finns det inte mycket som talar för ett avancemang. Philipe Mexes såg till att bli utvisad innan de första 45 minuterna var färdigspelade.

Därefter utsatte Roma domaren för en konstant kakafoni av klagomål och glåpord. Danielle del Rossi levererade dessuom en rak höger som domaren Howard Webb missade.

Samtidigt glömde italienarna att hålla koll på sina motståndare.

Först gjorde Thomas Hubschman 1-0 efter en fin vrickning in i bortre hörnet och bara minuter senare påbörjade Roma sin mentala kollaps.

Marco Borriello fick möjligheten från elvameterspunkten, men genom en otroligt svag straffspark brände italienaren Romas chanser till avancemang.

Därefter utökade hemmalaget först till 2-0 genom Willian och Eduardo da Silva kunde slutligen fastställa slutresultatet till 3-0.