Raul firar tillsammans med sina lagkamrater. Efter 3-1 hemma mot Valencia är nu klubben klara för kvartsfinal.
1 av 3
Raul firar tillsammans med sina lagkamrater. Efter 3-1 hemma mot Valencia är nu klubben klara för kvartsfinal. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
Trots att det inte blev några mål för kvällen stod ändå Raul för en gedigen insats mot sina gamla antagonister.
2 av 3
Trots att det inte blev några mål för kvällen stod ändå Raul för en gedigen insats mot sina gamla antagonister. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
Mario Gavranovic och Raul firar avancemanget.
3 av 3
Mario Gavranovic och Raul firar avancemanget. - Foto: Frank Augstein/AP/SCANPIX

Raúl: "Det är en dröm som gått i uppfyllelse"

Trots att den spanska legendaren vunnit allt man kan vinna var han ändå inte beredd att avstå från de tunga orden när det var dags att summera Schalkes triumf hemma mot Valencia.


Raúls målrekord:

Raúl Gonzalez Blanco är den spelare som gjort flest mål i Champions Leagues historia. 71 stycken närmare bestämt. Ett rekord många experter hävdar kommer bli svårt att slå.

Och med tanke på att spanjoren slog igenom redan som 17-åring och därefter enkelt seglade hem tre titlar i turneringen kan det ligga mycket i det. Men samtidigt finns det en viss argentinare och portugis som vill ha något att säga om den saken.

GELSENKIRCHEN. Under onsdagskvällen kunde Real Madridlegendaren, Raúl Gonzalez, gneta sig vidare till kvartsfinal tillsammans med sin nya klubb - FC Schalke 04.

I en match som innehöll allt var spanjoren inte direkt tungan på vågen. Han kom inte heller med i målprotokollet. Men det var samtidigt en otroligt nöjd Raúl som mötte pressen efter matchen.

– Det känns helt fantastiskt att vi tagit oss vidare. Valencia är verkligen ett bra lag och vi fick kämpa in i det sista för att gå segrande ur den här drabbningen, sa den sedvanligt medietränade anfallaren.

– Nu önskar jag bara att vi kan undvika spanska lag.

Rekordhållaren

Schalke 04 återvände till tysk mark med 1-1 i bagaget och hade därmed ett bra utgångsläge inför returen på Veltins-Arena.

I returen hamnade dock hemmalaget i tidigt underläge, men genom två mål av Jefferson Farfan och ett från Mario Gavranovic tog sig tyskarna vidare till kvartsfinal.

Men kvartsfinaler är inte nog för den spanska superstjärnan. Raúl är trots allt turneringens bäste målskytt genom tiderna och har tillsammans med de vita marängerna från iberiska halvön redan tre titlar. Och nu hoppas han att föra den tyska klubben så långt som möjligt.

– Jag vill verkligen vara en del av det här laget och se till att vi når semifinalerna. Klubben har aldrig gått så långt i Champions League och det skulle vara en stor ära att hjälpa till så mycket jag kan.

Här kan ni se ett kollage av Raúls snyggaste mål i Champions League under hans tid i Real Madrid:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.