Mourinho fortsätter att rasa mot de olika nationernas förbund. Nästa land i raden att få mottaga ett gäng verbala käftsmällar är Spanien.
1 av 3
Mourinho fortsätter att rasa mot de olika nationernas förbund. Nästa land i raden att få mottaga ett gäng verbala käftsmällar är Spanien. - Foto: Arturo Rodriguez/AP/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Juan Manuel Serrano/AP/SCANPIX
José Mourinho fortsätter med sitt klassiska mantra "vi mot världen".
3 av 3
José Mourinho fortsätter med sitt klassiska mantra "vi mot världen". - Foto: Laurent Cipriani/AP/SCANPIX

Mourinho rasar mot förbundet - petar Casillas i protest

José Mourinho har genom åren gjort sig känd som en fotbollstränare som gärna vill bygga upp en aura av "vi mot världen" i sina lag. Nu tar han den taktiken till den spanska ligan och hotar att peta sin lagkapten i protest mot det spanska fotbollsförbundet.


Real Madrids ödesvecka

Real Madrid går in i en rejält tuff vecka. Först på schemat står en krånglig bortamatch mot Hercules.

Sedan har det under onsdagen blivit dags för returmötet i Champions Leagues åttondelsfinal mot Lyon hemma på Santiago Bernabeu, och under söndagen drabbar de samman med lokalkonkurrenten Atletico de Madrid.

MADRID. José Mourinho kan redan ha givit upp hoppet om att föra det spanska ligaguldet tillbaka till huvudstaden. Inför de vita marängernas ödesvecka går portugisen ut med hård kritik mot förbundet.

– Det råder inte lika villkor just nu. Alla lagen har inte haft det lika tufft som vi.

På klassiskt Mourinhomanér vänder han världen mot sitt eget lag. Han menar att det spanska fotbollsförbundet indirekt hjälper Barcelona till guldet och överväger nu att låta sin stjärnmålvakt och lagkapten, Iker Casillas, vila i derbyt mot Atletico de Madrid nästa söndag.

– Iker kommer inte att vara med. Barcelona vill avsluta mästerskapet nästa vecka. Jag kanske hjälper dem med det, säger Mourinho.

Portugisen kan alltså ställa över en av sina bästa spelare i ren protest, något som även kan kosta Real Madrid guldet.

– Vi är i en situation där vi förlorar ligan vid nästa poäng vi förlorar, även om det i teorin fortfarande är öppet. Jag är inte dum och om det nuvarande avståndet växer är ligan förlorad.

Här är höjdpunkterna från första åttondelsfinalen mot Lyon:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!