Svensken ser nöjd ut, men de svenska Milan och Interfansen har inte samma glada min.
1 av 3
Svensken ser nöjd ut, men de svenska Milan och Interfansen har inte samma glada min. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Zlatan när han presenterades för sina nya fans.
2 av 3
Zlatan när han presenterades för sina nya fans. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic är avstängd under matchen mot Inter.
3 av 3
Zlatan Ibrahimovic är avstängd under matchen mot Inter. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Utlänningar stängs av från San Siros läktare

Zlatan Ibrahimovic är avstängd från det hyperintressanta derbyt mot Inter. Men han blir inte ende svensk att stängas av - samtliga fans från Sverige kommer inte komma in på arenan.


Zlatan Ibrahimovic:

Född: 3 oktober 1981 i Malmö

Då: Har via spel i Malmö FF, Ajax, Juventus, Inte och Barcelona tagit sig till den anrika klubben Milan.

Nu: Kommer att missa derbyt mot Inter men kan spela mot Fiorentina.

MILANO. Zlatan Ibrahimovics klubb - AC Milan - har gjort en tabbe av enorma proportioner.

Tre veckor innan laget ska ställa ut elva man mot ärkerivalen och tillika toppkonkurrenten, FC Inter, meddelar klubben att de inte kommer tillåta 10 000 utländska fans tillträde till arenan.

Anledningen är att de nya säkerhetsföreskrifterna från styrelsen inte tillåter oregistrerade supportrar att äntra San Siro. Något som kan få stora konsekvenser för fansen som vill se superspelarna på plats.

– Det jobbigaste är ju att det är nästan 10 000 människor från andra länder som ska dit till den här matchen och bokat flyg, hotell, biljett och hela faderullan. Klubben Milan har ju tabbat sig rejält. De skulle ha gått ut med den här informationen tidigare, säger Niklas Eklund, VD för nöjesresan.se till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen rapporterar vidare att biljetter som inte är köpta direkt från klubben inte är giltiga. Tidigare krävdes det endast ett passfoto för att få komma in på arenan. Det är den regeln som nu har reviderats fullständigt.

Även om Zlatan Ibrahimovic missar derbyt på grund av den tre matcher långa avstängning han drog på sig är det många svenskar som köpt biljett till drabbningen. En match även dem nu är avstängda från.

Här anledningen till att "Ibra" missar derbyt:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.