En världsmästare ställs mot kanske världshistoriens bäste fotbollstränare under tisdagskvällen. Det är med andra ord upplagt för spänning och dramatik.
1 av 2
En världsmästare ställs mot kanske världshistoriens bäste fotbollstränare under tisdagskvällen. Det är med andra ord upplagt för spänning och dramatik. - Foto: SCANPIX
Nani bärs ut på bår efter den ohyggliga tacklingen från Jamie Carragher. Men tårarna som följde har i efterhand blivit målet för diskussionen.
2 av 2
Nani bärs ut på bår efter den ohyggliga tacklingen från Jamie Carragher. Men tårarna som följde har i efterhand blivit målet för diskussionen. - Foto: TIM HALES/AP/SCANPIX

Världsmästaren: "Vi kan skrälla"

Didier Deschamps hoppas att två återvändande världsstjärnor och 100-procentigt fokus ska generera en skalp mot självaste Alex Ferguson.


Förutsättningarna:

Som alltid när det stundar slutsspelsmatcher på den europeiska kontinenten spelar lagen en match hemma och en på bortaplan. Om ställningen vid full tid skulle vara lika är det flest mål gjorda på bortaplan som avgör vilket lag som tar sig vidare.

Med det i åtanke är det upplagt för ett otroligt rafflande drama när United och Marseille drabbar samman.

Skulle bortalaget trycka in en balja är således hemmalaget illa tvingade att göra två mål. Alex Ferguson måste därmed anfalla med försiktighet. Inte satsa allt på ett kort och bli tagen med byxorna nere.

Matchen börjar 20.45 och sänds i kanal 10.

MANCHESTER. Det har återigen blivit dags för returmöten i Champions League. Två av kvällens motståndare är den engelska maskinen Manchester United samt de franska mästarna Olympic Marseille.

United kommer till spel med en mindre lyckad svit bakom sig. Trots seger mot Arsenal i FA-cupen har laget inte kommit upp till sin vanliga standard. Mot Liverpool blev de "röda djävlarna" stundtals förnedrade, mot Chelsea slarvade de bort segern.

Men kvällens bortalag har däremot producerat gedigna resultat, och är ett lag med osedvanlig harmoni i truppen. Spelarna kommer överens och samtliga drar åt samma håll under tränaren Didier Deschamps.

Det klassiska kommunistlaget från Frankrikes sydkust har den senaste tiden seglat genom ligaspelet. Laget parkerar vid skrivande stund på en fjärdeplats, fyra poäng bakom serieledande Lille.

Och till matchen mot United återvänder även nyckelspelarna Mathieu Valbuena och André-Pierre Gignac. Något som självklart glädjer tränaren Deschamps.

– De är två riktigt viktiga pjäser för oss och med dem tillbaka och en 100-procentig prestation kan vi mycket väl chocka hela fotbollsvärlden, säger han till The Guardian.

Nani kan lämna

Men de "Röda Djävlarna" från nordvästra England blir en hård nöt att knäcka. Edwin van der Saar bevisar gång på gång att gammal är äldst. Veteranerna Ryan Giggs och Paul Scholes fortsätter att leverera. Tvillingarna da Silva har snabbt blivit enorma publikfavoriter på Stretford End.

Även Nani har blivit uttagen till tisdagskvällens trupp. Något som gläjder några Unitedsupportrar, men gör många fler rejält upprörda.

Efter skådespelet på Anfield Road var det många Unitedsupporter som öppet visade sitt missnöje med portugisen. Tårarna efter Jamie Carraghers tuffa tackling kablades ut till en sensationslysten tabloidpress, och skrattsalvor har ekat på kontor världen över.

Nani har därmed hamnat i en prekär situation. Enligt rapporter reflekterar han över sin framtid på de brittiska öarna - och har så sent som under tisdagen berättat att han ögnar en flytt till Italien.

Kan bara bli bättre

Den första drabbningen lagen emellan slutade mållöst. Matchen angränsade till tristess. Ett försvarsinriktat United vägrade släppa något förbi sig. Marseille å sin sida hittade ingen väg framåt.

Det som nu återstår är 90 minuter av Uniteds sedvanliga press, ett vilt kämpande Marseille och en publik som ständigt går i extas under kvällar som denna. Allt är med andra ord bäddat för en underhållande match.

– Vi har givit oss en chans till en gigantisk skräll nu i kväll, och det är en sådan chans man inte ser hur ofta som helst. Vi tänker göra allt för att ta den, avslutar Deschamps.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!