Mästarna lever!

Inter till kvartsfinal - efter galen vändning

En magnifik avslutning på Allianz Arena. Mästarna spände musklerna.

Bayern Munchen trodde de hade fått revansch för finalförlusten i Champions League för snart ett år sedan. Det stod 2-2 i matchen mot mästarna Inter och de tyska giganterna ledde sammmanlagt 3-2 i målskillnad.

Men med två minuter kvar av ordinarie tid slog Inters Goran Pandev in 3-2-målet. Med en kanon upp i krysset skickade han ut Bayern ur Champions League och bröt samtidigt en "omöjlig" svit. Inter är numera första laget på 15 år att förlorat hemma i första matchen och sedan vänt till seger på bortaplan.

Bayern måste ha undrat hur det gick till. Tyskarna hade nio skott mot mål - mot Inters tre. Som alla blev mål.

– Besvikelsen är total. Att ha så mycket målchanser som de har och kunna döda matchen så många gånger och ändå förlora. Det måste kännas otroligt tungt, säger Viasat Fotbolls expert Glenn Strömberg.

Det var Inter som inledde matchen bäst. Redan efter fyra minuter gav Samuel Eto'o italienarna ledningen. Men Bayern replikerade snabbt. I den 21:a kvitterade målkungen Mario Gomez och tio minuter senare var det Thomas Mullers tur att glänsa med sitt 2-1-mål.

Men som så ofta förr steg lille giganten Wesley Sneijder fram och gav Inter både liv och en kvittering i den 63:e minuten. 25 minuter senare var det alltså dags för Eto'o att spela fram Pandev till det historiska målet.

De regerande mästarna Inter blir återigen den enda italienska klubben kvar i mästerskapet. Detta efter en makalös kväll på Allianz Arena.