Torsdag 15 Apr
Stockholm

Efter straffet - nu rasar Ferguson mot FA

1 av 2
2 av 2

Manchester United-tränaren stängs av i fem matcher och tvingas betala böter för domarattacken efter Chelsea-förlusten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Därför straffas Ferguson hårt

Det egentliga straffet ligger på tre matchers avstänging för Sir Alex Ferguson.

Men efter Mancheter United-tränanaren i oktober 2009 gick ut och sågade domaren Alan Wileys fysiska tillstånd, något som ledde till en tre matchers lång avstängning, blev den här bestraffningen hårdare.

Det blev alltså 3+2 matcher för skotten.

MANCHESTER. Sir Alex Ferguson är rosenrasande efter att ha fått sitt straff från FA.

En fem matcher lång avstängning och runt 320 000 kronor i böter tvingas demontränaren betala för sin toksågning av domaren Martin Atkinson efter 1-2-förlusten mot Chelsea.

– Man hoppas att man ska få en stark domare sådana här matcher. Det var en viktig match för båda lagen och man vill ha en rättvis domare. Men det fick vi inte. Jag vet inte varför han får döma. När jag såg vem som skulle döma matchen fruktade jag det värsta, sade han efter förlustmatchen.

Enligt uppgifter menar Ferguson att han fick den så hårda bestraffningen inte bara för att han gav en ärlig åsikt, men även för att han råkade försäga sig.

– Han anser att han bara sa vad han tyckte om domarens insats. Han menade aldrig att antyda att domaren var partisk och han rättade även sig efteråt, säger en källa nära skotten till The Sun, och fortsätter:

– Eftersom han förklarade sig själv och sitt uttalande, är han rasande över att han ändå fick ett så pass hårt straff.

Avstängningen innebär inte bara att han missar det så viktiga mötet mot Arsenal, utan även att han tvingas sitta på läktaren när United drabbas samman mot Manchester City i FA-cupsemifinalen.

Något som gör honom till den förste huvudtränaren någonsin som inte får leda sitt lag i Wembley Stadium.

Kommentera
Kopiera länk
Dela