Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter straffet - nu rasar Ferguson mot FA

1 av 2

JON SUPER/AP/SCANPIX

2 av 2

JON SUPER/AP/SCANPIX

Sport | 17/03/2011 16:13

Manchester United-tränaren stängs av i fem matcher och tvingas betala böter för domarattacken efter Chelsea-förlusten.

MANCHESTER. Sir Alex Ferguson är rosenrasande efter att ha fått sitt straff från FA.

En fem matcher lång avstängning och runt 320 000 kronor i böter tvingas demontränaren betala för sin toksågning av domaren Martin Atkinson efter 1-2-förlusten mot Chelsea.

– Man hoppas att man ska få en stark domare sådana här matcher. Det var en viktig match för båda lagen och man vill ha en rättvis domare. Men det fick vi inte. Jag vet inte varför han får döma. När jag såg vem som skulle döma matchen fruktade jag det värsta, sade han efter förlustmatchen.

Enligt uppgifter menar Ferguson att han fick den så hårda bestraffningen inte bara för att han gav en ärlig åsikt, men även för att han råkade försäga sig.

– Han anser att han bara sa vad han tyckte om domarens insats. Han menade aldrig att antyda att domaren var partisk och han rättade även sig efteråt, säger en källa nära skotten till The Sun, och fortsätter:

– Eftersom han förklarade sig själv och sitt uttalande, är han rasande över att han ändå fick ett så pass hårt straff.

Avstängningen innebär inte bara att han missar det så viktiga mötet mot Arsenal, utan även att han tvingas sitta på läktaren när United drabbas samman mot Manchester City i FA-cupsemifinalen.

Något som gör honom till den förste huvudtränaren någonsin som inte får leda sitt lag i Wembley Stadium.