Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter lottningen: "De kommersiella krafterna jublade"

Kvartsfinallottningen.
1 av 3

Kvartsfinallottningen.

Martial Trezzini/AP/SCANPIX

Är bollarna varma?
2 av 3

Är bollarna varma?

Martial Trezzini/AP/SCANPIX

Bucklan kommer delas ut på Wembley Stadium i London.
3 av 3

Bucklan kommer delas ut på Wembley Stadium i London.

Martial Trezzini/AP/SCANPIX

Sport | 19/03/2011 15:35

Nyheter24 ger er det ni behöver veta inför kvartsfinalerna i Champions League.

Som bekant lottades under fredagen de kommande kvartsfinalerna i Champions League. Uefa bjöd på ett gäng knallar men även - som en del hävdar - "väntade matcher".

Gammal historia

Manchester United ställs mot konkurrenten och den "nya" rivalen Chelsea. Lagen jagar varandra i toppen av Premier league och har även en helt egen historia när det kommer till Champions League.

Det var en fin vårkväll 2008 i Moskva som de båda lagen ställdes mot varandra. Finalen blev en gastkramande historia som slutade med en spännande straffläggning.

Väl där hade John Terry chansen att skjuta hem bucklan till London, men halkade när det gällde som mest. Straffsparken flög stenhårt förbi den högra stolpen - och Terry fick en ögonblicksbild han aldrig kommer bli av med.

Men som Nyheter24 tidigare rapporterat, har han nu chansen att ta ut en mindre revansch. United kommer i vanlig ordning i europaspelet ställa upp med ett försvarsinriktat lag. Samtidigt som Carlo Ancelotti kommer mönstra en startelva med anfall i tanken.

Chelseas lagkapten kommer få kämpa järnet mot Wayne Rooney och de övriga stjärnorna i Alex Fergusons lag. Men frågan är om inte chansen till revansch någonsin varit större?

"Det är uppgjort"

På klassiskt manér blev det fullständigt ramaskri när Barcelona lottades mot Sjachtar Donetsk. Ukrainarna, som till lottningen framstod som blåbärsgänget, var laget alla undermedvetet ville möta.

Real Madridfansen är självfallet de största kritikerna. Utspritt på mängder med forum kan man läsa "död åt Uefa", "det är uppenbart att det är uppgjort" och "de måste sluta värma bollarna".

Det är inte första gången som Uefa anklagas för att göra vissa lottningskulor varmare än andra. Men faktum kvarstår. Real Madrid förmodas gå segrande ur bataljen mot Tottenham, samtidigt som ingen tror att Sjachtar kan rå på Barcelona - då får vi ett "El Clasico" till semifinal.

Och säga vad man vill om uppvärmda kulor, muthärvor, skandaler, korruption och allt annat - ytterligare en match mellan Real Madrid och Barcelona är vad alla reklambyråer, VIP-åskådare, förbundsbaser och allmänna kommersiella krafter vill se.

Vad som sker mellan Inter och Schalke 04 är av mindre relevans för resten av världen. Framför allt om det blir straffläggning i London och domaren blåser straff i 90:e minuten framför Nou Camps branta läktare.