Kvartsfinallottningen.
1 av 3
Kvartsfinallottningen. - Foto: Martial Trezzini/AP/SCANPIX
Är bollarna varma?
2 av 3
Är bollarna varma? - Foto: Martial Trezzini/AP/SCANPIX
Bucklan kommer delas ut på Wembley Stadium i London.
3 av 3
Bucklan kommer delas ut på Wembley Stadium i London. - Foto: Martial Trezzini/AP/SCANPIX

Efter lottningen: "De kommersiella krafterna jublade"

Nyheter24 ger er det ni behöver veta inför kvartsfinalerna i Champions League.


Nyheter24 tippar kvartsfinalerna:

Barcelona - Sjachtar Donetsk. Barcelona ska, som världens bästa lag, relativt enkelt ta sig vidare. Men Ukrainarna är riktigt tuffa på hemmaplan och kan skrälla med ett bra resultat. 90 - 10.

Inter - Schalke 04. Leonardo har stått för en smärre revolution i Inter. Något som med största sannolikhet kan se italienarna besegra ytterligare ett gäng tyskar. 70-30.

Real Madrid - Tottenham. Tottenham besegrade relativt enkelt ett slagfattigt Milan. Men nu tar det förmodligen stopp. Ronaldo återvänder till de brittiska öarna och kommer lämna desamma med en seger i bagaget. 70-30.

Manchester United - Chelsea. Fullständigt oviss. United har enorma problem på Stamford Bridge, samtidigt har Chelsea ett Champions League-spöke att slå hål på. Ingen mening i att gissa, här gäller det bara att njuta. 50-50.

Som bekant lottades under fredagen de kommande kvartsfinalerna i Champions League. Uefa bjöd på ett gäng knallar men även - som en del hävdar - "väntade matcher".

Gammal historia

Manchester United ställs mot konkurrenten och den "nya" rivalen Chelsea. Lagen jagar varandra i toppen av Premier league och har även en helt egen historia när det kommer till Champions League.

Det var en fin vårkväll 2008 i Moskva som de båda lagen ställdes mot varandra. Finalen blev en gastkramande historia som slutade med en spännande straffläggning.

Väl där hade John Terry chansen att skjuta hem bucklan till London, men halkade när det gällde som mest. Straffsparken flög stenhårt förbi den högra stolpen - och Terry fick en ögonblicksbild han aldrig kommer bli av med.

Men som Nyheter24 tidigare rapporterat, har han nu chansen att ta ut en mindre revansch. United kommer i vanlig ordning i europaspelet ställa upp med ett försvarsinriktat lag. Samtidigt som Carlo Ancelotti kommer mönstra en startelva med anfall i tanken.

Chelseas lagkapten kommer få kämpa järnet mot Wayne Rooney och de övriga stjärnorna i Alex Fergusons lag. Men frågan är om inte chansen till revansch någonsin varit större?

"Det är uppgjort"

På klassiskt manér blev det fullständigt ramaskri när Barcelona lottades mot Sjachtar Donetsk. Ukrainarna, som till lottningen framstod som blåbärsgänget, var laget alla undermedvetet ville möta.

Real Madridfansen är självfallet de största kritikerna. Utspritt på mängder med forum kan man läsa "död åt Uefa", "det är uppenbart att det är uppgjort" och "de måste sluta värma bollarna".

Det är inte första gången som Uefa anklagas för att göra vissa lottningskulor varmare än andra. Men faktum kvarstår. Real Madrid förmodas gå segrande ur bataljen mot Tottenham, samtidigt som ingen tror att Sjachtar kan rå på Barcelona - då får vi ett "El Clasico" till semifinal.

Och säga vad man vill om uppvärmda kulor, muthärvor, skandaler, korruption och allt annat - ytterligare en match mellan Real Madrid och Barcelona är vad alla reklambyråer, VIP-åskådare, förbundsbaser och allmänna kommersiella krafter vill se.

Vad som sker mellan Inter och Schalke 04 är av mindre relevans för resten av världen. Framför allt om det blir straffläggning i London och domaren blåser straff i 90:e minuten framför Nou Camps branta läktare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.