Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför nobbade Villa Real Madrid

1 av 2

2 av 2

Sport | 19/03/2011 21:23

David Villa gör succé i Barcelona. Men hade det inte varit för tre skäl hade den spanske målkungen mycket väl kunnat ha gått till Real Madrid.

BARCELONA. David Villa var väldigt nära en flytt till Real Madrid i somras.

Men den spanske anfallsstjärnan nobbade huvudstadsklubben - och skrev i stället på för den värsta rivalen Barcelona.

– Jag valde Barcelona av tre skäl: att jag har så många vänner här, (Pep) Guardiolas önskan att få mig under en längre tid och att jag trodde att min spelstil passade bättre i Barcelona än Real Madrid, säger "El Guaje" enligt Sport.

Villa, som än så länge har mäktat med 17 ligamål, kände naturligtvis väldigt många från Barça från landslaget redan innan han skrev på för "Blaugrana".

Men trots det erkänner Villa att han ändå blev förvånad över att se hur laget betedde sig.

– Det som överraskade mig allra mest var dagsrutinerna, vilket även var den största skillnaden. Att vi äter tillsammans varje dag vilket är viktigt för lagandan, säger han, och fortsätter:

– Vi reser också på dagarna vilket ger mer livskvalité, för att för mig finns det inget bättre än att kunna sova hemma med min kvinna och mina barn.