Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Liverpool briljerar utan Torres

Glenn Johnson fortsätter visa att han är en av ligans bästa ytterbackar.
1 av 3

Glenn Johnson fortsätter visa att han är en av ligans bästa ytterbackar.

Roy Carroll är en tung pjäs för Liverpool.
2 av 3

Roy Carroll är en tung pjäs för Liverpool.

Dirk Kuyt var iskall från straffpunkten.
3 av 3

Dirk Kuyt var iskall från straffpunkten.

Sport | 20/03/2011 16:29

Fernando Torres lämnade ett Liverpool som angränsande mot kaos. Nu verkar klubben hamnat på fötter igen och de två livsfarliga anfallarna Dirk Kuyt och Luis Suarez fortsätter leverera.

SUNDERLAND. I kölvattnet av Fernando Torres avsked till Liverpoolfansen har Dirk Kuyt och nyförvärvet Luis Suarez plockat upp stafettpinnen.

Holländaren bjöd nyligen Merseysideklubben på ett hattrick mot Manchester United. Samtidigt har uruguayanen gått från klarhet till klarhet i sin nya röda matchtröja. Så blev även fallet under eftermiddagens drabbning borta mot Sunderland. En match som slutade 2-0 efter mål från de just nämnda anfallarna.

Berg-och-dalbana

Kenny Dalglish har blandat och gett sedan han tog över från Roy Hodgson. Platta fall mot West Ham och Wigan har kommit i skymundan mot de två brutalt starka segrarna mot United och Chelsea. Mot Sunderland var det nyfunna adrenalinet tillbaka.

Men det krävdes en straffspark för att få hål på motståndarna. En kontroversiell sådan. Jay Spearing snappade upp en förlupen boll långt in på Sunderlands planhalva. John Mensah såg ingen annan utväg än att fälla den anstormande ynglingen. Domaren pekade efter diskussion med linjemannen på straffpunkten.

På reprisbilderna kunde man dock klart och tydligt se att förseelsen skett utanför straffområdet. Dirk Kuyt rullade trots det iskallt in straffen invid den högre stolpen. Liverpool gick in i halvtidsvilan med en rättvis 1-0-ledning.

En ledning som sedermera Luis Suarez utökade. Urugyanen visade återigen upp en kyla som är få förunnat. Efter ett skott ur otroligt snäv vinkel gjorde han ett av klubbens vackrare mål för säsongen.

Fortsätter hänga på

Liverpool tar i och med söndagens seger upp jakten på de åtråvärda Champions Leagueplatserna. Merseysideklubben är sex poäng bakom Chelsea - mästarna har dock två matcher mindre spelade.

Frågan är självfallet om Fernando Torres kan börja leverera för sin nya klubb, eller om den dryga halva miljarden svenska kronor visar sig bli pengar kastade i sjön?