Onsdag 14 Apr
Stockholm

Efter sexskandalen: "Jag slutade aldrig drömma"

"My precious."
1 av 2
"My precious.". Foto: Efrem Lukatsky/AP/SCANPIX
John Terry har återfått kaptensbindeln och Fabio Capello kan därmed ha stått för en av de största moraliska kovändningarna på många år.
2 av 2
John Terry har återfått kaptensbindeln och Fabio Capello kan därmed ha stått för en av de största moraliska kovändningarna på många år. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Nu är det klart. Fabio Capello står för en av de senaste årens största moraliska kovändningar. John Terry får tillbaka kaptensbindeln.

0 Kommentarer
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Terrys otrohetsskandal

Det var strax efter att den förre Chelsea-spelaren Wayne Bridge lämnade London för spel i Manchester City sommaren 2009, som Chelsea-kaptenen inledde en affär med Bridges dåvarande flickvän Vanessa Perroncel.

De engelska tidningarna gottade sig självklart på skandalen.

Och den nådde kulmen när City och Chelsea skulle drabba samman, och Bridge vägrade skaka Terrys hand när spelarna skulle hälsa på varandra.

LONDON. Det ligger ett säreget skimmer över det engelska fotbollslandslaget. Sexskandaler, otrohetshärvor och de kontroversiella "wagsen" förföljer laget var de än befinner sig i världen.

Antingen lockar laget fram det allra sämsta ur Englands mindre smickrande samhälle. Eller så är det bara en skara människor med den sedvanliga engelska attityden förklädd i tonade muskler och sexpack.

Men oavsett vad, älskar de brittiska tabloiderna situationen.

Nationell förödmjukelse

När John Terry blev av med kaptensbindeln var det inte många som satt med huvudet i händerna och undrade varför.

För det är en sak att brutalt tackla sina landslagskamrater, men det är en helt annan grej att limma på sina medspelares föredetta sambos. Det var ett övertramp som förtjänade nationell förödmjukelse och skam.

Kovändningen

Rio Ferdinand fick först bindeln, men ryggen satte stopp. Andravalet Steven Gerrard är även han fortfarande osäker inför matchen mot Wales.

Förbundskaptenen Fabio Capello har helt enkelt fått slut på spelare som kan framstå som en ledare på gräsmattan. Han väljer därför att låta mittbacken och tillika äktenskapsförstöraren återfå "den där bindeln".

– Jag slutade aldrig hoppas, medger Terry i samband med att beslutet blev offentligt.

– Jag gav aldrig upp på tanken på att återigen få leda mitt land, fortsätter han till The Sun.

Här "missar" Wayne Bridge att skaka hand med John Terry:

0 Kommentarer
Kopiera länk
Dela