Den svenske supertalangen Smajl Suljevic, närmast från Dalkurd i division 1, är klar för Premier League-klubben Stoke.
1 av 2
Den svenske supertalangen Smajl Suljevic, närmast från Dalkurd i division 1, är klar för Premier League-klubben Stoke. - Foto: Dalkurd FF
Om något år kanske det är Smajl Suljevic vi får se jubla tillsammans med lagkamraterna i Stoke i Britannia Stadium.
2 av 2
Om något år kanske det är Smajl Suljevic vi får se jubla tillsammans med lagkamraterna i Stoke i Britannia Stadium. - Foto: Jon Buckle / AP / SCANPIX

Svensk supertalang till Premier League

Den svenske supertalangen Smajl Suljevic är klar för Premier League-klubben Stoke.


Smajl Suljevic:

Då: Spelade i division 1 med Dalkurd och har spelat med p94-landslaget. I november 2010 var han och provtränade med Stoke.

Nu: Klar för en övergång till Premier League-klubben Stoke. Suljevic kommer att spela med ungdomslaget på ungdomsakademin.

STOKE. 16-åringen Smajl Suljevic ryktades till Stoke redan i november då han var där och provtränade.

Nu är dock Dalkurd-försvararen helt klart för en övergång till Premier League-klubben.

– Han är en spelare vi har gillat en lång tid nu och han har gjort ett enormt intryck på oss under sitt provspel här förra året, säger ungdomsakademins manager David Wright till klubbens officiella hemsida.

Suljevic kommer att spela med ungdomslaget i Stokes akademi. Drömmen är självklart att försöka ta en plats i a-laget vad det lider.

– Jag är väldigt, väldigt glad att vara här i dag och skriva under avtalet, säger supertalangen själv.

– Det har alltid varit en dröm för mig att spela i en av toppligorna ute i Europa och nu har jag den chansen.

Suljevic debuterade i Dalkurds division 1-lag 2009, som femtonåring, han har även hunnit med att spela i det svenska p94-landslaget.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.