Alexandre Pato blev stor derbyhjälte under lördagskvällen.
1 av 7
Alexandre Pato blev stor derbyhjälte under lördagskvällen. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Pato var överallt och ingenstans. Han gjorde 1-0 innan en minut var spelad och sen dök han upp som gubben i lådan för att göra 2-0 till Milan.
2 av 7
Pato var överallt och ingenstans. Han gjorde 1-0 innan en minut var spelad och sen dök han upp som gubben i lådan för att göra 2-0 till Milan. - Foto: AP Photo/Luca Bruno
Christian Abbiati stod för en galen räddning i ett viktigt skede.
3 av 7
Christian Abbiati stod för en galen räddning i ett viktigt skede. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Maicon försökte och försökte för allt vad han kunde. Men Inter fick helt enkelt inte hål på ett storspelande Milan.
4 av 7
Maicon försökte och försökte för allt vad han kunde. Men Inter fick helt enkelt inte hål på ett storspelande Milan. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Brasseduon som blev tungan på vågen.
5 av 7
Brasseduon som blev tungan på vågen. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Här firar Milanspelarna det första målet.
6 av 7
Här firar Milanspelarna det första målet. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Matchen slutade 2-0 till kvällens "hemmalag".
7 av 7
Matchen slutade 2-0 till kvällens "hemmalag". - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Pato stor matchhjälte i Derby di Madonnina

Milanklacken körde ett Judastifo riktat mot Leonardo inför en match som innehöll allt man kan begära av en fotbollskamp.


Räkna inte bort Inter än

Det var inte många av Inters spelare som vaknade på rätt sida i morse. Laget kom inte upp till vanlig standar och de är nu fem poäng efter ärkerivalen i toppstriden.

Men det återstår ändå sju matcher innan Scudetton ska delas ut. Och här närmast väntar en förhållandevis enkel drabbning hemma mot Chievo för de regerande mästarna.

Att fyra av de sju återstående matcherna spelas på hemmaplan är även det något som kan tala i Inters fördel.

MADRID. Fram till klockan 20.45 under lördagskvällen hade fotbollsvärlden, med undantag för West Ham mot Manchester United, endast bjudit på enorma besvikelser och uruselt spel.

Matchen i Halmstad blev ett sömnpiller av episka proportioner, Arsenal tråkade bort ligatiteln i London och Real Madrid fick se Santiago Bernabeus publik längta efter den smällfete Ronaldos återkomst.

Men matchen i Milano blev en helt annan historia.

Galen drabbning

Med Milan som hemmalag började San Siro koka redan efter dryga 45 sekunder.

I ett fullkomligt absurt tempo satte serieledarna av direkt från startsignalen.

Alexandre Pato blev friställd i Inters straffområde efter en något tilltrasslad situation. Mer eller mindre helt ren framför Julio Cesar kunde han iskallt rulla in ledningsbollen invid stolproten. Då var matchen endast 45 sekunder gammal.

Full fart framåt

Trots det tidiga målet slutade inte Milans trumma att ljuda. Tempot fortsatte att vara rasande högt från "hemmalagets" sida och den där Zlatan Ibrahimovic saknades inte särskilt mycket.

I det kreativa hål som ändå skapades i svenskens frånvaro steg i stället en gammal klassisk holländare fram. Clarence Seedorf var överallt på planen och varken Thiago Motta eller Esteban Cambiasso fick kontroll på den 35-årige mittfältaren.

Taktisk andra halvlek

Där de första 45 minuterna bjöd kanske på årets mest underhållande fotboll, blev andra halvlek en mer tillknäppt historia.

Inter försökte täppa till de ytor som gav Milan övertaget. Samtidigt låg hemmalaget och väntade på kontringar.

Om Milan dessutom hade anfallare som Pato och Robinho på plan var det bara en tidsfråga innan en chans skulle uppenbara sig. I den 53:e matchminuten blev Pato återigen fri mot Cesar.

Direkt rött

Efter en snabb korslöpning framför Christian Chivu föll den unge brassen ihop. Domare Nicola Rizzoli kunde inte annat än att plocka upp det röda kortet.

Kort därefter kom så även matchavgörandet.

Även denna gång var det Silvio Berlusconis svärson Pato som var rätt man på rätt plats. I en återigen tilltrasslad situation dök brassen upp som gubben i lådan och nickade in 2-0-målet i öppen kasse. Interspelarna protesterade vilt och hävdade att det var offside. Men i kväll var det inget som kunde stoppa Milans framfart.

Efter Antonio Cassanos kyliga straffspark i 89:e minuten, stod det klart att Milan rycker i toppen av Serie A.

Nu skiljer det fem poäng mellan antagonisterna i toppen av ligan. Och frågan är nu om det trots allt inte är så att den feta damen sjungit sin sista refräng för säsongen?

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?