Edinson Cavani skrämmer nog slag på Milan

Kan skyttekungen Cavani ta Napoli hela vägen?

2-3 med 22 minuter kvar. Då vaknade Edinson Cavani. Nu är Napoli enda hotet mot Milan.

30:e april: Napoli - Genoa

På lördagen gjorde Milan något de inte gjort på flera år, det vill säga fullständigt spela ut lokalkonkurrenten och regerande Champions League-mästarna Inter. Detta trots att Zlatan Ibrahimovic var avstängd.

Slutresultatet blev 3-0 men det kunde lika gärna ha blivit det dubbla. Brassen Robinho var nog den som brände flest chanser för Rossoneri när han gång på gång - ensam med målvakten - betedde sig som en juniorback.

Milans derbyseger innebär att de nu har fem poäng ner till Inter i Serie A. Samtidigt har trean Napoli fortfarande häng på Milan tack vare en stark vändning hemma på San Paolo mot Lazio.

Stark vändning

Trots en usel start där Lazio i den 29:e och 57:e minuten gjorde både 0-1 och 0-2 så vägrade Napoli ge sig. På bara två minuter hade Dossena och Cavani fixat 2-2. Då kom chocken. Aronica gjorde ett självmål i den 68:e minuten och såg ut att grusa Napolis Scudettodrömmar.

Men när det såg som dystrast ut så vaknade Cavani till liv - på riktigt. Först fixade han en straff som han själv slog in i den 81:a minuten. Sex minuter senare avgjorde han med en underbar lobb med utsidan av högerfoten. Klass rakt igenom! Cavani är tillbaka i målform och Milan bör inte slappna av ännu - trots derbyfesten. Nu har han dessutom gjort lika många mål som skytteligaledaren Antonio Di Natale i Udinese. Ännu mer motivation att fortsätta spruta in mål - om Scudetton inte var tillräckligt så att säga.

Med sju omgångar kvar har Walter Mazzarris mannar bara två poäng upp till Milan.

Napoli - Lazio - alla höjdpunkter

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.