Fredag 14 Maj
Stockholm

Kan skyttekungen Cavani ta Napoli hela vägen?

1 av 3
2 av 3
Edinson Cavani skrämmer nog slag på Milan
3 av 3
Edinson Cavani skrämmer nog slag på Milan. Foto:

2-3 med 22 minuter kvar. Då vaknade Edinson Cavani. Nu är Napoli enda hotet mot Milan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Avgörs ligan i april?

Milan har fyra Serie A-matcher den närmaste månaden:

10:e april: Fiorentina - Milan

16:e april: Milan - Sampdoria

23:e april: Brescia - Milan

1:a maj: Milan - Bologna

Napoli har lika många matcher:

10:e april: Bologna - Napoli

17:e april: Napoli - Udinese

23:e april: Palermo - Napoli

30:e april: Napoli - Genoa

På lördagen gjorde Milan något de inte gjort på flera år, det vill säga fullständigt spela ut lokalkonkurrenten och regerande Champions League-mästarna Inter. Detta trots att Zlatan Ibrahimovic var avstängd.

Slutresultatet blev 3-0 men det kunde lika gärna ha blivit det dubbla. Brassen Robinho var nog den som brände flest chanser för Rossoneri när han gång på gång - ensam med målvakten - betedde sig som en juniorback.

Milans derbyseger innebär att de nu har fem poäng ner till Inter i Serie A. Samtidigt har trean Napoli fortfarande häng på Milan tack vare en stark vändning hemma på San Paolo mot Lazio.

Stark vändning

Trots en usel start där Lazio i den 29:e och 57:e minuten gjorde både 0-1 och 0-2 så vägrade Napoli ge sig. På bara två minuter hade Dossena och Cavani fixat 2-2. Då kom chocken. Aronica gjorde ett självmål i den 68:e minuten och såg ut att grusa Napolis Scudettodrömmar.

Men när det såg som dystrast ut så vaknade Cavani till liv - på riktigt. Först fixade han en straff som han själv slog in i den 81:a minuten. Sex minuter senare avgjorde han med en underbar lobb med utsidan av högerfoten. Klass rakt igenom! Cavani är tillbaka i målform och Milan bör inte slappna av ännu - trots derbyfesten. Nu har han dessutom gjort lika många mål som skytteligaledaren Antonio Di Natale i Udinese. Ännu mer motivation att fortsätta spruta in mål - om Scudetton inte var tillräckligt så att säga.

Med sju omgångar kvar har Walter Mazzarris mannar bara två poäng upp till Milan.

Napoli - Lazio - alla höjdpunkter

Kommentera
Kopiera länk
Dela