Arsenal-tränaren Arsene Wenger menar att de är utsatta för en konspiration i spelordningen.
1 av 2
Arsenal-tränaren Arsene Wenger menar att de är utsatta för en konspiration i spelordningen. - Foto: Tom Hevezi / AP / SCANPIX
Arsenal har en tuff uppgift med att jaga fatt på United, och Wenger menar att det är orättvist att "Gunners" alltid spelar på söndagar - efter United.
2 av 2
Arsenal har en tuff uppgift med att jaga fatt på United, och Wenger menar att det är orättvist att "Gunners" alltid spelar på söndagar - efter United. - Foto: Tom Hevezi / AP / SCANPIX

Wenger: "Spelordningen är riggad"

Arsenal-tränaren Arsene Wenger hävdar att Premier Leagues spelordning är riggad.


Arsène Wenger:

Född: 22 oktober 1949 i Strasbourg, Frankrike.

Då: Wenger och Arsenal siktade på att vinna "kvadrupeln": Ligan, Europa League, Carling Cup och Champions League.

Nu: Kvadrupeldrömmarna är sedan länge utraderade för Arsenal och nu jagar de Manchester United i ligatoppen. Arsenal har åtta matcher kvar och ligger sju poäng bakom "The Red Devils".

LONDON. Under gårdagen berättade Arsenals tränare Arsene Wenger att "Gunners" är utsatta för en Premier League-konspiration.

Arsenal och Manchester United är mitt uppe i en titelstrid och då menar Arsenal-tränaren att det är orättvist att de bara har söndagsmatcher kvar. För då får United alltid spela före dem och således får "The Red Devils" en fördel.

– Det är inte jag som sätter schemat. Ni borde fråga någon som är ansvarig för schemat. Om ni tittar, när spelar vi? Vi spelar varje match (under helgen) resten av säsongen på söndagar, säger Wenger enligt Daily Mirror.

Wenger poängterar dock att han inte försöker "hitta ursäkter" till varför Arsenal börjar få det jobbigt att hänga med United i toppen av tabellen. När London-laget har åtta matcher kvar ligger de sju poäng bakom United. Ett stort glapp som blir allt svårare att ta in.

– Vi har inte varit tillräckligt bra helt enkelt. Nu måste vi se till att vara bättre i nästa match - trots spelordningen. Jag har ingen inverkan på spelordningen, eller på domarnas beslut och inte på något annat heller.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!