Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu ska bördan lyftas från Chelseasspelarnas axlar

Frank Lampard hoppas på seger i kvällens första kvartsfinal mot Manchester United.
1 av 1

Frank Lampard hoppas på seger i kvällens första kvartsfinal mot Manchester United.

Matt Dunham/AP/SCANPIX

Sport | 06/04/2011 11:03

Chelsea har i kväll ett gyllene läge att få sin efterlängtade revansch mot sina moderna ärkerivaler, Manchester United.

LONDON. Spelarna i Chelsea har fortfarande inte glömt bort den snöpliga förlusten mot Manchester United i Moskva 2008.

Som bekant förlorade då Londonlaget efter en gastkramande straffläggning och John Terry har efter den kvällen smädat alla världens grästuvor. Dessutom är Nicolas Anelka fortfarande inte förlåten bland fansens på Stamford Bridge.

– Det är bara att erkänna att vi känt en stor börda för att vi inte lyckats vinna Champions League, erkänner nu Frank Lampard . Och just ordet "börda" blir ett återkommande begrepp inför kvällens stora kvartsfinal mot just Manchester United

– Vi har varit nära så många gånger nu och varje år blir bördan bara större. Vi försöker att inte tänka på det för att det tynger helt enkelt ner oss, och det blir bara svårare och svårare för varje år som går.

"Fuck what"

Manchester United kommer till spel med ett gediget självförtoende och en hyfsad formkurva. Bördan på Chelseas axlar är i stället vingar på Uniteds rygg, om än på kroppar för tunga för att lyfta.

De stora plumparna i protokollet är Wayne Rooneys bevingade svordomsattack mot tevepubliken, förnedringen på Anfield Road och en förlorad trepoängare på Stamford Bridge.

Samtidigt har klubben övertygat i de senaste matcherna.

Den nämnda svordomsattacken flög ur Rooneys mun efter att han fullbordat ett makalöst hat trick borta mot West Ham.

Innan anfallstjärnan droppade sina ordbomber hade de mesta mästarna stått i brygga med ett tvåmåls-underläge. United vann till slut matchen med 4-2.

Vill återställa ordningen

Chelsea kommer i kväll till spel med ett i stort sett skadefritt lag. Mycket talar för att Carlo Ancelotti ställer upp med både Didier Drogba och Fernando Torres från start.

Matchens utgång kommer - som vanligt att hänga på Alex Fergusons taktiska disposition och strategiska lösningar. Om man ser till de senaste årens europaspel startar förmodligen Rooney ensam på topp, alternativt som en ytterspringare på ett femmannamittfält.

Detta för att "klumpa" ihop mittfältet och därigenom hoppas Ferguson att Uniteds signum - de otroligt snabba omställningarna - ska skapa ordentliga problem för Chelseas något stabbiga försvarslinje.

Ny straffläggning?

Som alltid när det vanskas spel i Champions League kommer bortamålen bli otroligt viktiga.

Med det sagt är det nog många The Blues-supportrar som oroar sig över en eventuell straffläggning framför Stretford End när kvartsfinalen ska avgöras. Och de är förmodligen inte ensamma.

– Nu är det bara att hoppas att vi kan göra oss av med den här stora bördan. Vi vill ha revansch från Moskva. Vi måste helt enkelt se till att pokalen inte får en särskilt lång sträcka att åka från Wembley, avslutar en till synes nervös Frank Lampard.

Här kommenterar en engelsk fotbollsupporter Rooneys mindre väl valda ord: