Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Äntligen bröt han den 3634 dagar långa torkan

Phil Neville tryckte äntligen in en boll i motståndarnas mål på bortaplan.
1 av 2

Phil Neville tryckte äntligen in en boll i motståndarnas mål på bortaplan.

SIMON DAWSON/AP/SCANPIX

2 av 2

SIMON DAWSON/AP/SCANPIX

Sport | 09/04/2011 15:45

Phil Neville hade inte gjort mål på bortaplan på över 3000 dagar. Under lördagen var han däremot instrumental i segern mot Wolverhampton.

WOLVERHAMPTON. När Premier League drog igång sensommaren 2010 var det många experter som tippat Everton som en av utmanarna till "the big four".

Men direkt i inledningen av säsongen stod det klart att det inte skulle gå som klubben förväntat sig. Merseysidelaget plockade endast två poäng på de fyra första omgångarna och ett gyllene läge förvandlades till kamp mot bottenträsket.

Sakteliga har den blå delen av Livperpool dock klättrat sig tillbaka. Efter dagens utklassning mot Wolverhampton är nu klubben endast en poäng bakom ärkerivalerna Liverpool FC.

Dagens mål gjordes av Jermaine Beckford, Phil Neville och Diniyar Bilyaletdinov. Mest noterbart bland målskyttarna är att det var 3634 dagar sedan Evertons lagkapten dunkade in en boll på bortaplan. 28 april 2001 var senaste det skedde.