Kaka slog in två straffsparkar i matchen mot Atletic Bilbao.
1 av 3
Kaka slog in två straffsparkar i matchen mot Atletic Bilbao. - Foto: Alvaro Barrientos/AP/SCANPIX
Angel di Maria orskade två straffar för sitt Real Madrid.
2 av 3
Angel di Maria orskade två straffar för sitt Real Madrid. - Foto: Alvaro Barrientos/AP/SCANPIX
Visselorkanen visste ingen gräns så fort en spelare i Real Madrid fick tag på bollen.
3 av 3
Visselorkanen visste ingen gräns så fort en spelare i Real Madrid fick tag på bollen. - Foto: Alvaro Barrientos/AP/SCANPIX

Real Madrid tog kol på baskernas drömmar

Minst en gång per år utspelas en visselorkan av episka proportioner när Real Madrid kommer på besök i Bilbao för spel mot baskernas stolthet - Atletic Bilbao.


Ramos missar el Clasico

Något överraskande valde José Mourinho att ställa upp med sin främste högerback, Serigo Ramos, trots att spelaren riskerade att missa nästa veckas drabbning mot ärkerivalen Barcelona.

Och i den 49:e matchminuten kom så även det gula kortet. Ett kort som innebär att Real Madrids högerflank kommer vara kraftigt decimerat när laget träder ut på Santiago Bernabeus gräsmatta för att utkräva revansch mot Barca.

BILBAO. Real Madrid delade i veckan ut en rejäl smocka mot Tottenham Hotspurs i den första kvartsfinalen av Champions League. 4-0 slutade matchen och under lördagskvällen var José Mourinhos mannar tvungna att mentalt ställa om till den vardagliga ligalunken.

Men motståndet var inte vilket som helst, dessutom skulle matchen spelas framför Estadio San Mamés branta läktare. En arena som gjort sig känd som en krigszon när det vankas toppmatcher.

När Atletic Bilbao gästas av Real Madrid kan man alltid vänta sig en stekhet drabbning. Så blev även fallet i kväll.

Visselorkaner och superstjärnor

Bortalaget kom till start utan varken Mesut Özil, Marcelo, Xabi Alonso eller en viss superstjärna i Cristiano Ronaldo. Men vad gör väl det när demontränaren från Portugal kan mönstra en startelva innehållandes namn som Gonzalo Higuain och Kaka.

Och det var just Kaka som blev förste man i målprotokollet. Med en iskall straff lurade han ner Gorka Iraizoz i Atleticmålet och gav därmed bortalaget ledningen med 1-0. En ledning brassen själv skulle utöka - även denna gång från elvameterspunkten.

När så Mourinho släppte loss sin galne målkung Cristiano Ronaldo var det inte mycket som talade för baskerna. Att nummer sju sedan även fastställde slutresultatet till 3-0 var föga förvånande för varken publiken på Estadio San Mamés eller tevetittarna.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.